Znojemským florbalistům začalo v pořadí již třetí prvoligová sezona. I když znojemští florbalisté v sedmém kole první ligy podlehli nováčkovi soutěže Hrabové, s přehledem zatím vedou tabulku.

K tomu výraznou měrou přispěl i jeden z bratrů Slámových, jmenovitě Petr. Se svými třinácti zásahy a pěti asistencemi je třetí v kanadském bodování. „Zatím to tam padá, tak doufám, že to tak bude pokračovat i nadále,“ pousmál se znojemský útočník.

V normálním životě tvrdě pracující pokrývač si třikrát týdně vezme do ruky florbalovou hokejku a ukazuje všem své střelecké umění.

Během své kariéry nakoukl dvaadvacetiletý Sláma do juniorské florbalové reprezentace a před třemi lety získal se Znojmem bronzovou medaili na největším florbalovém turnaji světa Czech Open, kde se zároveň stal nejlepším střelcem celého turnaje.

Petře, jak jste se vůbec k florbalu dostal?

To už je nějaký ten pátek. Začalo to na základní škole, kde jsem se poprvé setkal s florbalem. Začalo se to tam nějakým způsobem rozjíždět a mně se to začalo líbit natolik, že jsem skončil s fotbalem, který jsem ve Znojmě hrál.

Kolik vám bylo let, když jste rozhodl právě pro florbal?

Tenkrát mi bylo tuším patnáct let, když jsem začal florbal vnímat jako svůj sport číslo jedna. Ale na fotbal jsem nezanevřel. Hraji i znojemskou futsalovou ligu.

Jak to přijde, že prvoligový florbalista hraje futsal?

Jak jsem říkal, k fotbalu mám vytvořený vztah. Pohybuje se v něm i spousta mých kamarádů a je to parta lidí, se kterou si vždycky rád zahraji.

Třikrát týdně florbal, do toho víkendové zápasy, které hrajete po celé republice, a ještě futsal. Jak to všechno zvládáte?

On sám o sobě jenom florbal je dost časově náročný. Každý druhý víkend je plný. Ale jak se říká, když člověka něco baví a chce to dělat, čas si na to dokáže najít.

Čeho byste chtěl jednou dosáhnout?
Těch cílů je určitě víc, ale asi ten největší je postoupit se Znojmem do extraligy. Snad se nám to, jak se říká do třetice všeho dobrého, podaří. Už jen kvůli našim fanouškům.

Kde myslíte, že byla chyba v těch minulých letech?

Tak určitě jsme na tom nebyli fyzicky tak, jako letos. Ale hlavně jsme to podle mého názoru podcenili a nezvládli jsme roli favorita. Teď jsme na to připraveni a uděláme pro to maximum.