Proč jste se rozhodl přijmout odpovědnost předsedy znojemské Tělovýchovné jednoty?

Svou pozici chápu spíše jako postavení krizového manažera, který nastupuje do lodi, která má určitý problém. Je v ní díra, která se v posledních měsících zvětšila a situace začala být čím dál vážnější.

To narážíte na problémy kolem oddílu plavání. Dotýkaly i vás jako florbalistů?

Jsme jedna organizace a problémy jednoho oddílu mají vliv i na ty ostatní, kterých je v jednotě devět. Proto jsme chtěli řešení nějak aktivně napomoci a jen nepřihlížet. Zda se nějak zapojit, jsem zvažoval už na konci srpna, kdy na vlastní žádost odstoupil tehdejší předseda pan Šareš. Upřímně řečeno jsem si ale myslel, že jsem na něco takového ještě mladý, a i moji kolegové ve výkonném výboru tehdy dali důvěru panu Šobovi z oddílu atletiky. Ten pak jednotu vedl asi tři měsíce. Dlouho jsme očekávali, že se situace nějak urovná. Problémů ale přibývalo, až se nám nakonec povedlo svolat volební valnou hromadu a zvolit nové vedení i udělat nutné úpravy ve stanovách.

Ilustrační foto.
Miliony korun z dotací promění školní učebny i zámeček

Co rozhodlo o tom, že jste v prosinci kandidoval sám?

Objevovaly se další nové záležitosti. Ještě v srpnu či září jsme netušili, že jsou za jednotou nějaké pohledávky za nájem bazénu. Jsem rád, že nyní jsou ve výkonném výboru zvoleném na konci listopadu zástupci šesti sportů. Zastoupené není jen plavání, což byl po mém soudu signál členů, že tam není něco v pořádku. Od tohoto nově zvoleného výkonného výboru jsem pak dostal jednomyslnou podporu jako nový předseda.

V současné době má jednota kolik oddílů? A má některý z nich podobné problémy jako plavání?

Oddílů máme devět a srovnatelný problém žádný jiný nemá. Vedle florbalu a plavání pod TJ patří atletika, basketbal, kanoistika, americký fotbal, futsal, rekreační sport a šachy. Velmi mě mrzí, že kvůli problémům v jednom sportu a možná pochybení jednoho člověka je nyní vnímána jako problematická celá jednota. Přitom mnoho lidí odvádí výbornou práci, například atletika, americký fotbal, to jsou sporty, které rostou a jdou nahoru.

CELÝ ROZHOVOR SI MŮŽETE PŘEČÍST V TÝDENÍKU NAŠE ZNOJEMSKO