Účastnice olympijských her v Pekingu a v Londýně přichází do Moravského Krumlova z předního bundesligového týmu TTG Bingen/Münster-Sarmsheim, kde odehrála posledních devět sezon. Dana Čechová již sledovala nedělní utkání Řeznovic s Hodonínem. „Dana se chtěla vrátit do Čech, jednala s několika kluby, vybrala si nás. Je pro nás velkou ctí, že taková hráčka bude působit v našem klubu," říká řeznovický trenér a manažer Jindřich Bíla

Pro jeho tým již letošní ročník skončil. Jihomoravský tým se ve svém druhém startu v české nejvyšší soutěži probojoval do semifinále, kde ztroskotal na suverénním Hodonínu. I tak je semifinále největším úspěchem v historii řeznovického klubu. „Jsme s touto sezonou maximálně spokojeni. Semifinále s Hodonínem, který je velkým favoritem na titul, bylo pro naše stolní tenistky velkou školou. A obzvlášť domácí utkání v Moravském Krumlově bylo velmi vydařené a divácky atraktivní. Děvčata odehrála zápas se ctí. Vytáhla se Kristýna Mikulcová, která kromě vítězství nad Harabaszovou měla ještě dva mečboly na Štrbíkovou," prohlásil Bíla.

V letošní sezoně barvy extraligového celku hájily Kristýna Mikulcová, Simona Šlehobrová, Barbora Kapounová a Alexandra Pelcmanová, v jednom utkání se za stoly objevila i mladičká Barbora Lustigová. I v následujícím ročníku by dres Řeznovice měly oblékat Mikulcová a Kapounovou, které v klubu hostovaly z Hodonína. „Jsme s ním domluveni, že jakmile se otevře nejbližší přestupní termín, změníme hostování těchto mladých hráček na přestup," říká Bíla.

Příchod Čechové je však hotovou věcí. Odchovankyně Hodonína si českou nejvyšší soutěž zahrála také ve Vlašimi, Frýdlantu a dnes již v neexistujícím klubu z Horní Suché, odkud v roce 2004 zamířila na dlouhé zahraniční angažmá.

Po loňském narození dcery Gábiny se Čechová rychle vrátila za stoly a nabrala skvělou formu, kterou korunovala vydařenými vystoupeními na mistrovství Evropy v Jekatěrinburgu, turnajích Pro Tour v Maďarsku a Německu, stejně jako na mistrovství světa družstev v malajském Kuala Lumpur. Nominace na kvalifikační turnaj o letenku do Ria hodonínské rodačce unikla jen o vlásek, třetí účast na olympiádě tak zkušená stolní tenistka zatím nepřidá.

Mezi dosavadní největší úspěchy dvaatřicetileté stolní tenistky patří dvě bronzové medaile z mistrovství Evropy družstev ze Stuttgartu (2009) a Schwechatu (2013). Čechová je dvojnásobnou mistryní České republiky ve dvouhře z let 2008 a 2016, ve své sbírce má společně s Kateřinou Pěnkavovou také tři republikové tituly ve čtyřhře (2010, 2011 a 2012).