Mezi šestnáct nejlepších týmů se nakonec probojovaly moravskokrumlovské stolní tenistky a Holanďanky. „Bylo to velmi vyrovnané. Každý tým měl po sobotních dvou utkáních jednu výhru, rozhodovalo se tedy až v neděli. Kdo utkání vyhrál, postoupil,“ přiblížil trenér Moravského Krumlova Jindřich Bíla.

Krumlov v prvním duelu přehrál tureckou Yalovu 3:0. Turecké družstvo si stálo ze všech účastníků nejvýše v žebříčku a nakonec skončilo poslední. Krumlovské stolní tenistky v dobře rozehraném turnaji prohrály v sobotním večerním utkání s holandským Heerlenem těsně 2:3, přestože vedly 2:1. „Mitsuki Yoshida narazila na jejich mladou Číňanku. Ta byla velmi dobrá a přišlo vyrovnání. A poté nestačila Barbora Kapounová na jejich kvalitní obranářku,“ popsal trenér.

Pohár ETTU Moravský Krumlov – Yalova 3:0
Mikulcová - Koçal 3:0
Yoshida - Haraç 3:2
Chernyavskaya - Köse 3:0

Moravský Krumlov – Heerlen 2:3
Chernyavskaya - Men 1:3
Yoshida – Timina 3:1
Mikulcová – Gerarts 3:1
Yoshida – Men 1:3
Kapounová – Timina 0:3

Moravský Krumlov – Tigem 3:2
Chernyavskaya – Yldirim 3:1
Yoshida – Arlouskaya 1:3
Mikulcová – Ciocicu 2:3
Kapounová – Arlouskay 3:1
Yoshida – Yldirim 3:1

Nedělní utkání ale přineslo opak. Domácí hráčky prohrávaly s tureckým družstvem z Tigemu 1:2, když přišel obrat. Kapounová vyrovnávala a Yoshida získala třetí výhru. „Barbora zvedla prapor a Mitusuki to dorazila,“ usmál se Bíla.

Kapounová jak v sobotu, tak v neděli nastoupila jako náhradnice. Díky její nedělní výhře proti favoritce celého turnaje mohl Krumlov slavit postup. „Měla jsem zkušenost z předchozího dne, kdy to bylo taky na mně, ale nepovedlo se mi to. Hru soupeřky jsem přečetla až ve třetím setu, což už bylo pozdě. Tentokrát jsem do toho dala vše, kousla se a vyšlo to,“ radovala se teprve jednadvacetileté stolní tenistka, která žije v Havířově.

Trenér ji v obou zápasech postavil jako specialistku na protivnice, které hrají obrannou hru. „Holky se té obrany celkem bojí a mně to nevadí. Je to o tom číst rotace, trpělivě hrát každý míček, nedělat zbytečné chyby. S obranářkou je to vždycky na dlouho, takž to chce i pevné nervy,“ prozradila něco z toho, jak uspět vůči defenzivně laděným hráčkám.

V dalším kole už budou stolní tenistky hrát vyřazovacím způsobem utkáním doma a venku. „V průběhu týdne budeme netrpělivě očekávat, koho dostaneme. Pak můžeme hodnotit naše šance. Proti nám jsou nasazené týmy, které jsou výše, takže bychom měli být spíše outsidery,“ nastínil kouč.

Kapounová ukázala, že se dají porazit i favoritky, takže její tým určitě šance na další postup má. „Uvidíme, jak nám utkání sedne. Je to lepší, že můžeme jít do zápasu s čistou hlavou, že nemáme co ztratit,“ uzavřela Kapounová.