Stolní tenisté TTC Znojmo v prvním kole play-off třetí ligy narazí na Tišnov. Ten skončil v základní části druhý. Třetí Znojmo dokázal dvakrát porazit. První část tajenky, který ze dvou týmů postoupí do finále třetí nejvyšší soutěže u nás, se rozluští už tuto sobotu.

Třetí místo v základní části je zatím nejvýraznějším úspěchem znojemského stolního tenisu. „S konečným třetím místem jsme určitě spokojeni. Podle umístění z minulých sezon je vidět, že naše forma má vzrůstající tendenci,“ burcoval své svěřence trenér znojemských stolních tenisů Jindřich Bíla.

Od začátku

Ta nejdůležitější část sezony znojemské hráče teprve čeká. „Ať jsme hráli jakkoli, teď máme před sebou závěrečné boje. Všechno začíná od nuly, vyhrát může kdokoli a vše máme ve svých rukou,“ zdůraznil znojemský kouč.

Do tábora soupeře v letošní sezoně přicestovalo hned několik posil. Lídrem týmu je matador Rudolf Cvrkal. Ten se do Tišnova vrátil z angažmá z druholigových Hustopečích. Navíc se v play-off představí i jedna exotická posila Vietnamec Thang Do Trong.

„Tišnov posílený je. Nesmíme ale zapomenout na tým samotný, kde jsou hráči s druholigovými zkušenostmi. Navíc se do týmu skvěle zabydlel teprve dvacetiletý Lukáš Veselý, který patří k třetiligové špičce,“ varoval před silným soupeřem Bíla.

Znojmo nenechává nic náhodě. Má za sebou i víkendové soustředění, kde měli stolní tenisté vyladit formu před klíčovými duely s Tišnovem.
Semifinálová série se hraje na dvě vítězná utkání, přičemž to první se hraje v sobotu v patnáct hodin ve znojemské sokolovně. Druhý, případně třetí zápas se pak hraje další víkend v Tišnově

„Věříme, že si příznivci stolního tenisu najdou čas a přijdou nás v co nejhojnějším počtu povzbudit. Vždyť právě jejich podpora může ve vypjatých chvílích, o které nebude v semifinálové bitvě nouze, rozhodnout,“ pozval všechny příznivce celuloidového míčku předseda znojemského klubu stolního tenisu Jiří Chalupník.