Přes sto deset startujících závodníků z deseti škol zde soutěžilo ve dvou disciplínách.

Kromě té znojemské se zde představily dvě školy z Frýdku–Místku, dvě z Ostravy a jedna z Prahy. Nechyběla ani zahraniční účast v podobě tří škol ze Slovenska a jedné dokonce z Maďarska.

V barvách Znojma startovalo celkem sedmnáct závodníků, a to v disciplínách Tul (sestavy) a Matsogi (boje). Představili se zde i tři znojemští rozhodčí. Znojemští závodníci prokázali dobrou formu, kterou mají připravenou pro novou sezonu.

V disciplíně Tul totiž vybojovali první místa Vladimír Belháč a Jiří Dospíšil.

Na druhé příčce skončili Hana Kováčová, třetí místo obsadili Leona Dočekalová, Štefan Kováč, Jana Pastyříková a Andrea Nesnídalová.

Ani v disciplíně Matsogi se znojemští taekwondisté neztratili. Zlatou medaili získal Štefan Kováč mladší. Stříbrný kov si na krk pověsil Vladimír Belháč. Bronzové pozice pak získali Leona Dočekalová, Hana Kováčová a Pavel Přibyl.

Pro znojemské závodníky byly tyto závody prvními v nové sezoně 2007/2008.

„Šampionát sloužil především k otestování umění našich závodníků po letních prázdninách,“ přiblížil trenér František Macek, který znojemské Taekwon–Do vede.

„Rád bych touto cestou poděkoval všem závodníkům za předvedené výkony, které mě potěšily. Také je na místě poděkovat rodičům za odvoz našich svěřenců na závody.

Náš dík patří rovněž Domu dětí a mládeže ve Znojmě, který nám přípravu na tento šampionát umožnil a kde probíhá i nábor nových uchazečů o tento sport,“ poděkoval Macek.