„Přihlásilo se nám přes dvě stě třicet závodníků z celé České republiky, Chorvatska, Maďarska, Slovenska a Rakouska. Turnaj proběhl ve dvou individuálních disciplínách ve všech věkových kategoriích a třech týmových disciplínách," přiblížil organizátor turnaje a šéf znojemského taekwonda František Macek.

Závodníci nejprve předváděli své umění v sestavách. Celodenní maraton vyvrcholil zápasy mezi taekwondisty.

„Školám z Jevišovic, Šumné a Znojma se podařilo získat celkem třiatřicet medailí. Znojmo skončilo mezi sedmnácti výpravami na druhém místě. V kategorii mladší žákyně a starší žákyně byly nejúspěšnějšími závodníky závodnice znojemské školy Iveta Severinová a Hana Křivánková," vylíčil úspěchy Znojemských Macek.

Právě Křivánková nejvíce překvapila její učitelku Květuši Sobotkovou. „Na sestavy bývá vždy výborná, ale poslední dobou jí moc nešly boje. Tak jsem měla radost, že se jí zadařilo," chválila Sobotková. Ta společně s Mackem připravuje taekwondisty na vrchol sezony, kterým bude srpnové mistrovství světa v Kanadě.

Reportáž ze znojemského turnaje odvysílá dnes od šesti hodin odpoledne regionální vysílání České televize na prvním programu.