V šesti duelech jste se dostali do pátého setu. Polovinu z nich jste prohráli, kde vidíte nedostatky?

Často je to pouze vabank. Rozhoduje aktuální rozpoložení. Větší problém je, že jsme se do pátého setu ve spoustě utkání ani nemuseli dostat. Předchozí sety jsme zbytečně ztratili, jako například v posledním zápase proti Kometě Brno.

Co je tedy pro vás ve druhé půlce sezony rozhodující?

Jde o to, v jaké sestavě se sejdeme. Domluvili jsme se, že hrajeme kraj hlavně pro radost, a nemáme největší ambice na postup. Ale když se sejdeme v nejsilnější možné podobě, jsme schopní porazit kohokoli.

Zájem o postup tedy nemáte?

Máme mezi muži málo mladých hráčů a vyšší soutěž je časově o mnoho náročnější. Jezdí se po celé republice, což pro pětatřicetileté hráče, kteří mají doma dvě děti, moc není. Není to tedy náš cíl.

Máte recept, co platí na soupeře?

Věřím, že máme jeden z nejsilnějších týmů v soutěži. Naše nejsilnější stránka je obrana v poli i na bloku.

S jakým výsledkem budete spokojený po druhé části soutěže?

Představuju si umístění do třetího místa. Cokoli horšího beru jako neúspěch.

Jaká je v týmu nálada po podzimní části?

Už od začátku sezony je velmi dobrá. Jediné, co ji trochu narušilo, je poslední hloupá prohra s týmem Komety. Mladí kluci se proti nám vyhecovali a my jsme to psychicky nezvládli. Tím, že ale nejsou ambice tak vysoké, bereme to v pohodě a jedeme dál.

Chystáte nějaké změny v týmu přes Vánoce?

O ničem nevím. Nikdo z kádru odcházet nechce. Naopak se možná vrátí dva nebo tři kluci po zranění, takže mužstvo může být ještě silnější.

Co vás zatím v soutěži letos nejvíc překvapilo?

Asi výkony týmu Sokol Brno-jih. Loni hráli o sestup a letos mají na druhém místě stejně bodů jako my. Angažovali bývalého slovenského prvoligového hráče, který jim hodně pomohl.

Jaký máte program přes vánoční svátky?

Režim nijak výrazně neměníme. Tréninky míváme v pátky a středy hráváme, jinak to moc nejde, jelikož hráči jsou v pracovním týdnu rozjetí mimo Znojmo. Na svatého Štěpána pak hrajeme turnaj.