Znojemský rodák Janek Vajčner spojil příjemné s užitečným. Propagátor nordic walkingu splnil během uplynulého týdne sportovní výzvu, která upozornila na možnost přispět Dětské léčebně pohybových poruch Boskovice a znojemské nemocnici.

Znojemský plavec Adam Hlobeň si nyní vyzkouší mládežnickou olympiádu a za dva roky by rád na tu dospělou do Japonska.
Znojemští plavci hráli škatulata, aby mohli trénovat s reprezentací

Zdroj: DENÍK/ArchivVajčner již v úterý nachodil za deset hodin metodou nordic walking 57,92 kilometrů a nastoupal 4 363 výškových metrů v Boskovicích. V metě, že ujde co nejdelší trasu za stejnou časovou dobu, pokračoval třetí listopadovou sobotu i v Karolininých sadech ve Znojmě.

V rodném městě mu v mezičase přicházeli fandit jednotlivci. Po celý den mu dělal sparing partnera nordic walker Radek Hon. „Jan to ke konci rval a rval, ale nakonec to dal,“ těšilo Hona.

Chodec Janek Vajčner chce podpořit znojemskou nemocnici. V sobotu bude chodit deset hodin v Karolininých sadech. Pokračuje tak ve výzvě, kterou dělal v Boskovicích, aby získal podporu tamější Dětské léčebně pohybových poruch.
Vajčner bude chodit deset hodin v Karolininých sadech. Chce podpořit nemocnici

Krize na Vajčnera přišla zhruba v polovině jeho snažení. „Bojoval jsem a bojoval. Pouštěl jsem si strážnické a slovenské folklórní písně,“ dodal Janek Vajčner.

V sídle nad řekou Dyjí nakonec zdolal mezi osmou hodinou ranní a osmnáctou večerní trasu o délce 57,7 kilometrů a nastoupal 4410 výškových metrů.

Dvojnásobný juniorský mistr České republiky ve skoku o tyči za rok 2020 Sebastian Hajzler z AK AHA Vyškov.
Atlet Sebastian Hajzler hodnotí sezonu a říká: Byla nejistá, zvláštní i úžasná

„Jsem znojemský patriot. Zdejší nemocnice ve spolupráci s městem Jevišovice a Okresní hospodářskou komorou zřídila také transparentní účet 5960276349/0800 a chci poprosit lidi, aby ji podpořili,“ vyzval Vajčner. Po aktivitě však přišel oddych. „Jsem totálně kantáre,“ uzavřel borec.