Jak se ohlížíte za zápasem o titul šampiona České republiky, který skončil remízou?
Do zápasu jsem šel s taktikou, že v prvních kolech budu šetřit aktivitou a soustředím se spíš na čisté údery, které by mohly se soupeřem otřást, a tím bych mohl vyhrát ještě před limitem. Od čtvrtého pátého kola jsem chtěl tempo stupňovat. Cítil jsem se v ringu dobře, neměl jsem pocit, že bych byl extra pod tlakem. Od čtvrtého kola jsem přidával na tempu. Myslím, že jsem vyhrával kola. Úplně posledním úderem jsem posadil soupeře na zem a ozval se gong. Diskutovalo se, jestli bylo správné odpočítávání.

Uznali rozhodčí to počítání?
Uznali. Šlo o protiúder. On boxoval, já jsem boxoval, takže to bylo regulérní. Zápas končí tím, když rozhodčí řekne stop.

Proč myslíte, že to skončilo remízou, když máte pocit, že jste byl lepší?
To je otázka na rozhodčí. Já boxuju, rozhodčí hodnotí a vyhodnotili to takhle. Moji přátelé a fanoušci to hodnotí, že jsem vyhrál já. Příznivci Vládi to hodnotí, že vyhrál on. Mělo přijít dřív to počítání a mohl jsem zápas vyhrát před limitem.

Tradiční cyklistický závod, Vinařská 50, se konal letos již podvacáté. Vítězem se stal Vojtěch Toman.
Králem jubilejní Vinařské 50 se stal Toman. Splnil jsem si sen, říká vítěz

Bude nějaká odveta?
Zaznamenal jsem na internetu, že se mluví o odvetě. Zatím nabídku nemám, bude se to řešit.

V jakém časovém horizontu by se odveta mohla konat?
To netuším. V létě moc galavečerů nebývá. Boxerská sezona začíná v září, tak možná na podzim.

Když jsme domlouvali rozhovor, říkal jste mi, že soupeř má otřes mozku. Jak to s ním vypadá?
Jeho fanoušci psali na internetu, že skončil v nemocnici s otřesem mozku. Nemám to ověřené, a pokud to tak je, tak mu přeju brzké uzdravení.

Vy jste odešel ze zápasu bez zranění?
Pod okem mám jen malého monokla, který už ani není vidět. Jinak nic. Byly i takové ohlasy, že jsem dával nečisté údery.

Od toho jsou tam rozhodčí…
Taky si myslím. A rozhodně si nemyslím, že bych nějak fauloval. Je to kontaktní sport. Ve chvíli, kdy boxujete, tak jste plní adrenalinu a pokud se soupeř nějak pohne, tak to ne vždy trefíte. Mě taky soupeř párkrát bouchl do zátylku ze zadního háku. Je to box a nějaké takové rány se vyskytnou.

Když jsme četli soupisku Finů, málem nám vypadly oči, říká florbalista Krejčíř (vpravo)
Když jsme četli soupisku Finů, málem nám vypadly oči, říká florbalista Krejčíř

Máte nyní v plánu nějaký další zápas?
Řešil jsem galavečer ve Žlutých lázních v Praze v červenci, ale nedomluvili jsme se. Jinak mám v podstatě domluvené zápasy až do konce roku, a to i podle pravidel K1 a MMA. Bude to jak u nás, tak v zahraničí.

A chtělo by to získat ten titul…
Pokud bude odveta, tak ho můžu mít. Ještě před zápasem se mě soupeř snažil hecovat na sociálních sítích, třeba že mě zbije. Je to pro mě velké zadostiučinění, že se tak nestalo, ale naopak jsem ukázal své kvality. Vláďa byl určitě papírově silnější. V amatérech odboxoval kolem tří set zápasů i v profi boxu má za sebou víc zápasů. Padaly od něj slova, jako že mě naučí boxovat. Já jsem splnil, co jsem slíbil, a lidé viděli pěknou bitvu.

Vasil Ducár
O něm: Osmadvacetiletý sportovec vystudoval Masarykovu univerzitu Fakultu sportovních studií. Pracuje jako policista. Kromě profi boxu se věnuje také dalším bojovým sportům, K1 a MMA.
Sportovní začátky: Do patnácti let se věnoval ve Znojmě plavání a až nastoupil na vysokou školu do Brna, začal s bojovými sporty.
Sportovní úspěchy: V roce 2015 vybojoval titul mistra republiky v amatérském boxu. V profi boxu si ze šesti zápasů odnesl šest výher a až v posledním, sedmém, utkání se musel smířit s remízou. S Řezníčkem boxoval poprvé.
O soupeři: Na rozdíl od Ducára se Řezníček věnuje boxu od pěti let. Je také o rok starší a má za sebou zhruba tři sta zápasů v amatérském boxu a sedm republikových titulů. V profi boxu měl před finálem odboxováno jedenáct duelů, z nich osm vyhrál, dvakrát remizoval a jen jednou prohrál.