O uplynulém víkendu odjížděly znojemské volejbalistky do brněnských Husovic s jasným cílem, přivézt šest bodů, a navíc měly možnost dostat se do čela tabulky krajského přeboru.

Přestože nebyl znojemský celek v ideální sestavě, tak s celkem z předposledního místa tabulky nechtěl ztrácet body. Znojemským chyběly důležité opory, takže muselo libero a zkušená hráčka Milada Toboláková zaskočit na postu univerzálky a její spoluhráčka Šárka Gallusová pro změnu na postu blokařky.

„Abychom měly šanci držet se s prvními v tabulce, případně ho předběhnout, musely jsme vyhrát. Soupeřky měly na kontě jen jednu výhru, očekávalo se od nás tedy, že dnes vyhrajeme. Zároveň jsme je ale nechtěly podcenit, přece jen jsme přijely v slabší sestavě," dodala po zápase hrající trenérka Znojma Martina Blažková.

Obě utkání měla od začátku naprosto stejný průběh, domácí Husovice oproti hostujícímu mužstvu ze Znojma zaostávaly ve všech činnostech. Rozdílem třídy tedy Znojmo vyhrálo dvakrát 3:0. Svým soupeřkám hráčky v některých setech nedovolily ani deset bodů. „Co k tak jasnému výsledku říct? Soupeřky moc odporu nekladly, nedaly nám prostor kazit míče, takže nám vycházelo skoro vše. Jasně jsme je přehrály, trochu jsme se bály, že se přizpůsobíme jejich hře, jak je u nás zvykem. To se ale naštěstí nestalo," okomentovala duel znojemská hráčka Lucie Pejchalová.

Znojmo se díky zaváhání prvního týmu tabulky Moravské Slávii Brno B posunulo na vedoucí příčku.

Juniorky nechtějí boj o záchranu

V první ze série zápasů, které dávají ještě znojemským juniorským volejbalistkám teoretickou šanci nespadnout do skupiny o udržení, přivítaly tým z Bedřichova.

Od začátku zápasu se soupeř prezentuje velmi dobrou útočnou hrou, na kterou domácí jsou schopni odpovědět v podobném duchu. Do půlky setu sice Znojmo stále dotahuje, ale do koncovky vstupuje s dvoubodovým náskokem. Náskok však hráčky neudržely a první set prohrávají 23:25.

Druhý set jim už vychází a vítězí 26:24. Ve třetím setu se brzy daří domácím vytvořit šestibodový náskok, díky kterému v koncovce uhájily těsné vítězství 25:23. Začátek čtvrtého setu znojemským volejbalistkám nevyšel, ale dokázaly jej otočit a ovládnout celý zápas 3:1 na sety.

Začátek druhého zápasu Znojmu nevychází, ale v závěru se opět daří výsledek otočit a vyhrát 25:23. Druhý set je vyrovnaný a s Bedřichovem se pravidelně střídá znojemský celek ve vedení a v koncovce je opět díky podání úspěšnější domácí tým.

„Třetí set byl z naší strany nejhorším z celého dne. Velkým množstvím zbytečných chyb jsme dávali hráčkám Bedřichova možnost se vzchopit a hrát svoji hru," uvedl trenér znojemských juniorek Stanislav Krč.

Tuto šanci soupeř využívá a vítězí 20:25. Do čtvrtého setu nastupuje lépe Bedřichov, ale už při prvním technickém time-outu jsou ve vedení Znojemští a toto vedení si již udrží. Soupeřky se snaží zápas zdramatizovat, ale díky správně umístěnému podání Znojma je jejich snaha marná. Ve čtvrtém setu vítězí domácí 25:19 a celkově 3:1 na sety.

„Za výkon si hráčky zaslouží pochvalu. S výjimkou třetího setu druhého zápasu hrály hezký a útočný volejbal podpořený dobrou a obětavou hrou v poli. Speciální pochvalu pak zaslouží za umístěná podání na nejslabší hráčky soupeře, díky kterým vítězily," dodal trenér Krč.

Další zápasy čekají na juniorky i ženy již v sobotu na domácí palubovce. Maraton čtyř zápasů startuje v tělocvičně v ulici Rumunská v 9.00.