Tým žen si pro letošní sezonu vytyčil velmi ambiciózní a těžký cíl, totiž boj o celkové prvenství v základní části a pokusit se postoupit do ligové baráže. Díky výborným výkonům se znojemské hráčky skutečně udržely na čelních pozicích tabulky až do konce základní části, a přestože v konečném zúčtování skončili druhé, baráž si zahrají. Vítězný celek Kuřimi totiž nemá o ligovou soutěž zájem, a tak se v bojích o postup do II. ligy nakonec představí právě znojemské ženské družstvo. Baráž odehrají znojemské hráčky ve dnech pátého až sedmého května.

Opačný cíl, totiž neabsolvovat baráž, měl tým juniorek, které si ligovou příslušnost vybojoval už v loňském roce. Podzimní část však spíše napovídala tomu, že udržet se v ligové soutěži bude velký problém. Ve druhé polovině soutěže se ale tým zvedl, výrazně zlepšil své výkony a nakonec skončil na sedmém místě, kde mu baráž nehrozí. Juniorky si tedy ligu zahrají i příští sezonu. O svém setrvání v soutěži rozhodly juniorky až v posledních dvou zápasech sezony.

Družstvo kadetek si baráž o ligovou příslušnost zkusilo už vloni, bohužel neúspěšně. Letos zaznamenaly některé hráčky i starty v juniorské soutěži, což napomohlo jejich výkonům ve své kategorii. Cíl pro letošní sezonu byl tedy jasný – zopakovat v krajském přeboru první místo v základní části a zkusit se na druhý pokus se do I. ligy probojovat. Skvělými výkony ve vyřazovacích bojích a ziskem krajského titulu si družstvo kadetek o baráž skutečně řeklo, a tak jej čekají zápasy o postup ve stejném termínu jako družstvo žen.

Také žákyně VK Znojmo-Přímětice vstupovaly do sezony se zájmem o mety nejvyšší. B-tým překvapil kvalitními výkony a konečným třetím místem, A-tým se znovu kvalifikoval na Mistrovství ČR žákyň, kde bude bojovat o účast ve finále.

Na sobotu 7. dubna připravil Volejbalový klub Znojmo-Přímětice tradiční turnaj družstev juniorek a kadetek. Příznivci volejbalu jsou tak srdečně zváni do znojemské sportovní haly a tělocvičny Gymnázia Karla Polesného ve Znojmě, kde se zmíněný turnaj uskuteční.