Znojemské volejbalistky v sobotu slavily druhou výhru v druholigové soutěži žen. To když doma dokázaly porazit Dobřichovice. Výhra ale přišla až ve druhém utkání.

V tom prvním k ní mělo Znojmo také velice blízko. Úvodní sadu dokázal domácí celek zvládnout až ve vypjaté koncovce a ujal se vedení. Ve druhém setu nedovolil soupeři téměř nic, čemuž odpovídal i výsledek hry 25:12. Pak ale padla na přímětické volejbalistky deka, které se už do konce utkání nezbavily. „Soupeř udělal změnu na postu nahrávačky a zlepšeným útokem nás začal tlačit do kouta,“ hledal příčinu změny hry Dobřichovic znojemský trenér Martin Gallus.

Dobřichovice dokázaly srovnat stav utkání, a zápas tak dospěl ke zkrácené hře. I přesto, že se Znojmo dokázalo v tie-breaku na soupeře dotáhnout, koncovku pátého setu nezvládlo a prohrálo 2:3.

Do druhého utkání vstoupilo Znojmo znovu aktivní hrou na síti. Smečařky Březinová s Kubíkovou zasypávaly soupeře nekompromisními útoky, které slavily úspěch. Další hráčkou, která přidala svou ruku k dílu, byla staronová univerzálka Monika Hrušková. Ta se po roční pauze vrátila do týmu druholigového Znojma. „Před dvěma měsíci porodila druhé dítě. Nyní se už cítila zdravotně v pořádku, tak nebyl důvod, proč ji nepostavit,“ vysvětlil znojemský kouč. Nakonec znojemské volejbalistky nedovolily soupeřkám takřka nic. Zvítězily tím nejrychlejším možným způsobem 3:0. Navíc hostům dovolily uhrát maximálně čtrnáct bodů. „Musím pochválit výkon všech hráček, které šly jednoznačně za vítězstvím. Do druhého utkání nastoupily s velkým sebevědomím a touhou po vítězství,“ uzavřel Gallus.

Znojmo se tak stále drží na předposlední příčce druhé volejbalové ligy žen. Dokázalo se však přiblížit na rozdíl dvou bodů k osmému pražskému Braníku. Právě tento soupeř zítra prověří kvality znojemských volejbalistek.

„S Dobřichovicemi jsme to zlomily. Na Braníku chceme jednoznačně zvítězit,“ prohlásila smečařka Znojma Vendula Březinová.