Hned od začátku prvního utkání začaly domácí hráčky hosty přehrávat hrou na síti, první dva sety vyhrály s jasným bodovým rozdílem 25:9, respektive 25:10. Následně ale hosté ze Šlapanic zlepšili své podání a domácí začali mít problémy s přihrávkou. Třetí set tak nakonec dopadl lépe pro brněnské hráčky výsledkem 18:25 a zápas tím dovedly do čtvrtého setu.

V tom už domácí nezaváhaly a po výhře 25:20 zvítězily 3:1 na sety. „Opět na nás přišla menší krize, když začaly soupeřky 'solit' servis a navíc nám úplně odešel příjem. Všechna riskantní podání jim vycházela. Musely jsme pak útočit jen přes kůl, kde už čekal dvojblok, špatně se nám prosazovalo. Navíc měly moc šikovné libero, pochytala toho opravdu hodně. Naštěstí jsme pak zase příjem zlepšily a zápas vyhrály," okomentovala první zápas znojemská volejbalistka Pavlína Doušková.

Druhé odvetné střetnutí se vyvíjelo stejným způsobem, tentokrát ale domácí hráčky soupeřkám nedovolily ani set a poměrem 3:0 potvrdily své prvenství v tabulce krajského přeboru. V prvním setu a druhém setu byla hra ještě poměrně vyrovnaná, když znojemské volejbalistky zvítězily shodně 25:18.

Až třetí a závěrečný set víkendu ovládlo Znojmo 25:13 a upevnilo si prvenství v tabulce. „Tyto výhry byly povinností, pokud chceme bojovat o vítězství v soutěži. Jsem ráda, že jsme to zvládly. Nyní nás čeká bohužel delší hrací pauza kvůli jarním prázdninám. Bude nesmírně těžké se do toho znovu poté dostat, ještě ke všemu hned po prázdninách narazíme na druhou a velmi nebezpečnou Univerzitu Brno. To bude asi rozhodující zápas letošní sezóny," poznamenala hrající trenérka znojemského mužstva Martina Blažková.

27. + 28. kolo krajského přeboru

VK PEGAS Znojmo-Přímětice : ŠSK při Gymnáziu Šlapanice

3:1 (25:9, 25:10, 18:25, 25:20)

3:0 (25:18, 25:18, 25:13)

Sestava Znojma-Přímětic: Martina Blažková, Pavlína Doušková, Šárka Gallusová, Lucie Pejchalová, Veronika Kulíšková, Alena Šálková, Kateřina Vláčilová, Dominika Peroutková.