Turnaj se uskuteční na pláži vranovské přehrady celkem na devíti až jedenácti hřištích.

V sobotu od půl deváté proběhne prezence všech týmů. První zápas juniorského Vranovského léta pak začne přesně patnáct minut po deváté hodině.

Vyhlášení výsledků se plánuje na druhý den na čtvrtou hodinu.

„Přihlášených je něco kolem třiceti týmů. Nikdy není jisté, kolik jich nakonec přijede. Takže je to podobný počet jako minulý rok. Jedná se o turnaj mládeže. To znamená, že na něm mohou startovat juniorky a junioři devětaosmdesátý ročník a mladší. To jsou maximálně devatenáctiletí. Přihlášená družstva jsou na velmi vysoké úrovni. U kluků je to například USK Praha. U holek zase KP Brno, Olymp Praha, Střešovice, Ostrava. Jsou to prostě týmy, které se pohybují na špičce extraligových tabulek,“ uvedl jeden z organizátorů, Jiří Bílek.

„Tento víkend je zatím opravdu jen o sportu. Ráno začne turnaj a bude se hrát celou sobotu. V neděli pak ve dvě nebo ve tři bude finále obou kategorií,“ dodal Bílek.

Vítězové se pak mohou těšit na opravdu hodnotné ceny. „Nejlepší hráčka a hráč turnaje dostane zájezd v hodnotě devíti tisíc korun. Takže nejenže hrají prestižní turnaj, ale i ceny jsou, myslím si, hodně dobré,“ podotknul Jiří Bílek.

Kateřina Hladíková