Základní část sezony se blíží ke svému konci. Jste se sezonou zatím spokojen?

Základní cíl dostat se do play off jsme splnili. Samozřejmě postavení v tabulce mohlo být lepší. Zbytečně jsme několik utkání prohráli. Hlavně mě mrzí ztráta bodů v zápasech s první Českou Lípou, ve kterých jsme měli k bodům velice blízko.

Ještě vás čekají čtyři duely a většina proti soupeřům z horní části tabulky. Je to ta nejlepší možnost přípravy na vyřazovací boje?

Nejen příprava pro play off. Musíme ještě nějaké body vybojovat, abychom mohli začínat čtvrtfinále doma a případně si vybrat soupeře pro první kolo play off.

Patříte k nejproduktiv­nějším hráčům celé soutěže. Čemu to přičítáte?

Je to dílo celého týmu. Jeden hráč sám o sobě toho moc nezmůže. Momentálně jsem sice mezi první desítkou v produktivitě, ale v průběhu základní části tam byli také Pavel Palát a Petr Sláma. I nyní je mezi námi rozdíl několika bodíků. Petr Čihal, Jirka Salava a Martin Pánek jsou v bodování také vysoko. Pokud chceme bojovat o postup do extraligy, tak je dobré, že tým netáhne jenom jeden hráč a že když se nedaří jednomu, tak zápasy rozhodnou ostatní.

Mnoho aktérů 1. ligy si postěžovalo, že letošní ročník je velmi vyrovnaný a postrádá kvalitu. Máte stejný názor?

Asi mají všichni špatnou paměť. Liga je vyrovnaná každoročně. Minulou sezónu byly Královské Vinohrady po základní části čtvrté a jsou v extralize. Předloni zase postoupilo sedmé Kladno a tuto sezónu to rozhodně není jiné.

Často skórujete po kombinaci s Jiřím Salavou. Rozumíte si dokonale?

S Jirkou hraji od 1. třídy základní školy. Prošli jsme spolu všemi kategoriemi. Zahráli jsme si spolu i extraligu za Znojmo. Víme, co od sebe můžeme čekat. Oba preferujeme kombinační hru. Někdy je to až na škodu, když místo střely přidáme přihrávku navíc, ale jiní už asi nebudeme.

Martin Pánek inkasoval v zápase s Ústím nad Labem na florbal netypickou červenou kartu. Zažil jste podobnou situaci?

Za svoji florbalovou kariéru už několikrát. K takové chybě může dojít úplně snadno. Florbal není profesionální sport a většinou činnost a fungování klubu stojí na jedincích. Pokud musí trenér vstávat ráno za tmy, projet půlku republiky, aby odkoučoval juniory, kteří úspěšně bojují o postup do nejvyšší soutěže, a potom spěchat na večerní utkání mužů, tak se není čemu divit. Rozhodně nám to neprohrálo zápas. Ten jsme si prohráli sami už před tímto vyloučením.

Je ve vašem plánu v blízké budoucnosti prorazit do extraligy?

Tento plán mám každý rok a věřím, že to musí jednou vyjít. Samozřejmě myslím se Znojmem.

Dostal jste již nějaké nabídky?

Během posledních roků jsem měl nabídky z několika extraligových týmů. Nikdy jsem však jednání nedotáhl až k přestupu. Mám to ve Znojmě rád. Cítím, že za šanci zahrát si v šestnácti letech se Znojmem extraligu a díky tomu hrát i za juniorskou reprezentaci, tak mám Znojmu co vracet. Plná sportovní hala ve Znojmě při zápasech extraligy se nedá zapomenout a rozhodně bych to chtěl znovu zažít. Tímto chci také poděkovat bývalému trenérovi Liboru Šťastovi ze Znojma, který mě do znojemského mužstva přivedl.

V zápase na hřišti prvního celku tabulky České Lípy došlo k vyhrocenému závěru kvůli zmatkům s časomírou. Bylo to podle vás regulérní?

S časomírou byly problémy v průběhu celého utkání. Je zbytečné debatovat o tom, jestli branka padla už po konci utkání, nebo během poslední sekundy. Dostat tuto branku jsme neměli a chyba byla rozhodně v tom, že jsme poslední sekundy nezvládli takticky. I taková utkání s takovým koncem je potřeba odehrát, aby byl tým pro příště silnější a na takové situace připravený.

Celkově se objevuje zvýšená kritika rozhodčích. Souhlasíte s ní?

Nemyslím, že rozhodčí jsou špatní. Někdy je opravdu těžké se ve vteřině rozhodnout, jak situaci zhodnotit. Je jasné, že většinou tým, který prohrává, hledá chyby prvotně v rozhodčích než ve své hře.

V play off si první tři týmy vybírají své soupeře. Je to podle vás výhoda?

Je to věc názoru jednotlivce. Když začínáte doma, tak je na vás tlak oba domácí zápasy vyhrát. Když oba vyhrajeme, tak je to v pohodě. Když začínáte na hřišti soupeře a jeden zápas tam vyhrajte, taky pohoda. Podle mě, když je v týmu kvalita, tak se projeví a je jedno, kde začínáte.

Kdo je podle vás největším favoritem na postup a baráž?

Postoupí Znojmo, ve finále porazíme Start98, který si zahraje baráž o extraligu.

V sezoně jste měli velmi dobře rozehrané utkání Poháru České pojišťovny proti extraligovým Bulldogs Brno. Nakonec jste prohráli a vypadli. Kde vidíte příčinu?

V poháru se dostáváme každoročně vysoko. Tuto sezónu bylo semifinále opravdu blízko. Myslím, že v tomto případě rozhodla chyba rozhodčích, když obranný zákrok Daniela Částka ocenili dvouminutovým vyloučením, které způsobilo zvrat v utkání. Jinak jsme Buldoky přehrávali.

V uplynulých sezonách jste byli každoročně favority na postup, ale pokaždé něco chybělo. Čím to bylo?

Play off je vždycky o momentální formě a taky trochu o štěstí. Loni jsme měli semifinále na dosah. Akorát v rozhodujícím zápase v Praze s Vinohrady nám scházel kousíček štěstí. Ale i tak byl tento zápas nezapomenutelný. Plná vinohradská hala a z toho polovina znojemských fandů. Nepopsatelná atmosféra.

Jaký máte vzkaz pro fanoušky před play off?

Chtěl bych jim poděkovat za jejich přízeň v průběhu soutěže. Myslím, že máme jedny z nejlepších fanoušků v 1. lize. Uděláme všechno pro to, aby se ve Znojmě hrála opět extraliga. Proto nás přijďte všichni podpořit, před plným hledištěm se mnohem lépe hraje. Vždyť hrajeme hlavně pro vás. A kdyby to náhodou opět nedopadlo, tak na nás nezanevřete. Jednou to přeci vyjít musí.

kariéra ve Znojmě2008/2009
Fortuna extraliga mužů 12 zápasů, 1+1 = 2 body,
2. liga juniorů 5 zápasů, 1+2 = 3 body,
1. liga dorostenců 24 zápasů, 21+23 = 44 bodů.
2009/2010
Fortuna extraliga mužů 18 zápasů, 8+7 = 15 bodů,
1. liga juniorů 17 zápasů, 10+9 = 19 bodů,
1. liga dorostenců 9 zápasů, 3+5 = 8 bodů.
2010/2011
1. liga mužů
24 zápasů, 16+15 = 31 bodů,
1. liga juniorů 21 zápasů, 14+11 = 25 bodů.
2011/2012
1. liga mužů
25 zápasů, 17+8 = 25 bodů
2012/2013
1. liga mužů
27 zápasů, 39+13 = 52 bodů
2013/2014
1. liga mužů
24 zápasů, 17+18 = 35 bodů
2014/2015 (aktuální sezona)
1. liga mužů
16 zápasů, 12+16 = 28 bodů