Konec prázdnin je již na dohled a my všichni doufáme, že konec je i tomuto „divnému“ období, kdy jsme nemohli ani do škol ani do tělocvičen. Těžko se navazuje přetržená nit, ale každá jizva se jednou zacelí.

Fotbalisté Tasovic (v bílém) podlehli Hodonínu ve třetím hraném utkání letošní sezony divize D 1:4.
Tasovičtí oddřeli zápas proti Hodonínu. Odešli s prohrou

Ke svému pravidelnému režimu se vrací i naše závodnice, které absolvovaly o prázdninách několik soustředění a pilně se připravovaly na náročnou podzimní sezónu, která začala uplynulou sobotu závodem ve Zlíně pro kategorii VS 3A.

Na všech děvčatech byla znát nervozita po roční pauze, a ne všem se vše podařilo tak, jak si kdo představoval. Nicméně vyhrát může jen ten, kdo má natrénováno nejen po fyzické, ale i psychické stránce, kterou rozhodně nelze podceňovat, jak se koneckonců ukázalo i na letošních OH v Tokiu.

Fotbalisté Znojma (v bílém) prohráli v pátek s týmem Blanska 2:5.
Fotbalisté 1. SC padli počtvrté v řadě. Prohráli s Blanskem

O ty následující OH, zatím jen pro děti a mládež plánované u nás již na příští rok, bude usilovat i naše znojemská závodnice Veronika Kubošná, která prošla sobotním závodem ve Zlíně bez většího zaváhání a všechny rozhodčí (ženy i muže) přesvědčila, že právě ona patří na stupínek nejvyšší. Veronika Kubošná zvládla všechny povinné požadavky a ziskem 70,225 b. splnila VS 3A. Zvítězila tak před dalšími soupeřkami z Ostravy, Prahy, Šumperka, Brna či Zlína.

Bývalý hráč prvoligové Karviné Tomáš Knötig založil ve Znojmě fotbalovou školu.
Prvoligista Knötig založil fotbalovou akademii. Pak přišel na svět jeho syn

Dlouho si však Veronika neodpočine. Hned v září ji čeká mezinárodní závod na Slovensku, kam ji do Trnavy nominovala Česká gymnastická federace. Ještě dříve ji však spolu s ostatními gymnastickými nadějemi z našeho Klubu sportovní gymnastiky Znojmo můžete spatřit přímo v akci na LOUCE PLNÉ DĚTÍ, kterou pořádá OS ČUS ve čtvrtek 9. 9. 2021 v areálu Loucké plovárny.

AUTOR: IVANA KŘÍSTELOVÁ