Místní florbalový tým odehrál dosud třináct kol základní části první ligy mužů. „Po celou dosavadní sezonu si držíme svůj standard až snad na jednu výjimku, kdy jsme dostali školu od České Lípy," zhodnotil dosavadní výsledky znojemský hráč Vít Bárta.

Znojemští prozatím získali pětadvacet bodů a okupují tak páté místo tabulky. „Nemůžu být spokojený, protože nám vyšlo podle mých představ jen velmi málo zápasů, a tím nemyslím bodově, ale herně to nebylo ono," svěřil se trenér znojemského kádru Jan Šťastník.

Podle něj má znojemský tým ve své pauze jistě na čem pracovat, a to především na zlepšení fyzické kondice, obecné síle a připravenosti na osobní souboje. Prosincovou pauzu má znojemské družstvo z důvodu konání mistrovství světa žen ve florbale.

To probíhá od sedmého do patnáctého prosince v Brně a Ostravě. „Tento velký florbalový svátek na českém území nám dává dostatek prostoru se pořádně připravit na nejdůležitější období sezony, které pro nás bude od ledna až do března. Hráči se zároveň přes svátky zregenerují, odpočnou si a přijdou čerství," popsal Šťastník.

Znojemští muži mají za sebou i účinkování v poháru České pojišťovny, kde nejprve vyřadili prvoligový Hattrick Brno a poté odehráli atraktivní utkání před domácím publikem s extraligovými Vítkovicemi, Ostravou a prvoligovým Rožnovem, s bilancí dvou výher a jedné porážky.

„Zvlášť souboj o postup s Ostravou byl atraktivní, ta zde byla v plné síle a prohráli jsme po boji 6:7. To byl zatím náš nejlepší letošní výkon," připomenul domácí trenér.

S hráči znojemského kádru je domácí trenér spokojený, podle něj mají velmi dobrou tréninkovou morálku. Také přiznal, že s některými hráči se v průběhu podzimu rozloučili, většinou proto, že z pohledu trenéra neprokázali potřebnou kvalitu, a naopak z pohledu bývalých hráčů prý nedostali tolik prostoru k prokázání této kvality. Proto po oboustranné dohodě zvolili odchod ze znojemského mužstva.

„Výjimkou je brankář Michal Sekanina, který skončil proto, že se mu narodilo třetí dítě a potřebuje nyní svůj volný čas věnovat rodině," osvětlil Šťastník odchod gólmana.

Na jeho místo nyní přichází kvalitní náhrada z extraligového Bulldogs Brno. Do konce sezony vyjednalo znojemské vedení hostování hráče Pavla Jurčíka, který by zde měl prokázat extraligové zkušenosti.

Pro své fanoušky také pořádají znojemští florbalisté příští týden večírek. Trenér Jan Šťastník vzkazuje: „Všechny fanoušky děrovaného míčku zveme na třetí florbalový večírek, kde se mohou těšit krom výborné zábavy a dobré muziky také na vyhlášení a ocenění nejlepších florbalistů jednotlivých kategorií za rok 2013."

Tento večírek bude zahájen v pátek třináctého prosince v sále Lidového domu v půl osmé večer.

ROMANA ČERNÁ