Bojovník z jihu Moravy si chce na souboji s Balkáncem vyzkoušet formu před červnovou obhajobou titulu. Styl Bošnjaka je co nejvíce podobný Viktoru Trushovi. Právě toho vyzve Ducár v šestém měsíci letošního roku.

Znojemští hokejisté (červení) zvládli i 4. kolo play-off druhé ligy. Doma porazili Letce Letňany a slaví postup do Chance ligy.
Orli postupují do Chance ligy. Letňanům dali ve čtvrtém finálovém klání pět gólů

„I proto bude duel s Bošnjakem netradičně do pětadevadesáti kilogramů. Tedy o více než čtyři kilogramy více než limit křížové váhy, ve které boxuji,“ říká Ducár. Právě tuto skutečnost znojemský borec oceňuje. „Jinak bych musel shazovat váhu dvakrát během poměrně krátkého období,” vysvětluje česká profesionální jednička s tím, že nadcházející duel bere jako ostrou přípravu.

Třetí duel finále druhé ligy mezi Letňanami a Znojmem byl předčasně ukončen už po devíti minutách kvůli díře v ledu.
Znojemské vedení zastavila díra v ledu, nedělní utkání se v Letňanech nedohrálo

Bošnjak drží ve světovém žebříčku sto jedenácté místo. „Je to tvrďák z Bosy. Má velmi kvalitní postavení a vlastně jsem s tak vysoko postaveným boxerem v poslední době neboxoval. Má hodně tvrdou zadní ruku, kterou posílá borce na zem. Když boxuje v zahraničí, tak jsou jeho zápasy hodně vyrovnané a nedávno navíc vyhrál mistrovství Bosny, takže to vůbec nebude lehký soupeř,“ dodává Ducár.

Vasil Ducár bude letos bojovat už počtvrté o domácí titul. Za pár týdnů vyzve v pražské Lucerně Vladimír Řezníčka.
Boxeru Ducárovi povolila Lucernu až manželka. Podruhé vyzve Řezníčka

Toho zabrzdily v přípravách zdravotní komplikace. „Už jsem byl připravený lépe. Tentokrát mě na týden vyřadilo menší zranění, a navíc jsem měl i nemocnou manželku a děti, takže se toho sešlo hodně. Ale i tak doufám, že zápas zvládnu,” přeje si znojemský rodák.