Tradiční soupeři i nováčci. Poslední závod Znojemského bežeckého poháru přilákal i přes kolizi s jinými podniky velký počet běžců, ale zraky diváků byly upřeny především na boj o samotné první místo celého podniku. Na startu tak nechyběl znojemský Vojtěch Čabala ani brněnský Lukáš Soural.

Devátý závod Znojemského poháru odstartovaly na Václavském náměstí v devět hodin ráno závody děti a v jedenáct se na start postavili ostatní běžci. Startovné bylo 100 korun a část z výtěžku putovala na Znojemsko Na dřeň, iniciativu, která podporuje dárcovství kostní dřeně. Hlavní závod měl mírné převýšení a trať se vinula v historických uličkách a náměstích města Znojma.

V elitní kategorii si nakonec pro první místo v závodě i absolutním pořadí celého podniku doběhl Soural, který nechal svého největšího soupeře Čabalu za sebou o třiapadesát sekund. „Lukáš měl v letošním roce opravdu výbornou formu. Navíc jsem neměl z důvodu pracovních povinností ani příliš času na trénink, ale i přesto jsem se svým výkonem nadmíru spokojený a rád, že se vůbec něco takového ve Znojmě běží. Celý bežecký pohár je specifický v tom, že tu nejsou tisíce běžců, a když má někdo zájem začít sportovat, tak tohle je pro něj ta nejlepší možnost,“ hodnotil znojemský běžec Čabala.

Závody a celý ročník si pochvalovala i organizátorka Ida Holíková. „Závody byly i díky městu Znojmu, které je spojilo s Dny partnerských měst, na výborné úrovni a bez problémů. Dorazilo množství závodníků, známých tváří, ale objevují se nové. Hlavním tahákem našeho podniku je Vánoční běh, který je takovým vrcholem a účastní se ho i mimoznojemští závodníci. Snažíme se navíc s běžci navštěvovat i různé památky v okolí závodišť a to vždy upevní naše vztahy. Musím poděkovat všem, kteří se na tom podílí,“ sdělila.

Znojemský běžec Čabala má sezonní program nastavený jasně. „V zimním období nasbírám nějaké body zde a následně se věnuji maratonům a dalším závodům,“ dodal.

Výsledky závodu O pohár starosty města Znojma
Muži Master A
1. L. Soural (UNI Brno)
2. V. Čabala (TJ Znojmo)
3. O. Vrba (TJ S. Studenec)
Muži B
1. J. Michalec (TJ Znojmo)
2. P. Kazda (bez týmu)
3. B. Čermák (Athle. Třebíč)
Muži C
1. P. Kratochvíl (At. Třebíč)
2. J. Nožka (bez týmu)
3. I. Januška (bez týmu)
Muži D
1. P. Klusáček (Rok. n. Rok.
2. J. Bobek (TJ Znojmo)
3. F. Kubíček (Re. Do. Pole)
Ženy A
1. N. Navrkalová (EthicSpo.)
2. B. Čapková (TJ S. Valeč)
3. B. Karasová (Znojmo)
Ženy B
1. K. Doubková (AK Perná)
2. A. Balcarová (UNI Brno)
3. H. Fučíková (Černín)