Tři zápasy za sebou florbalisté Znojma nebodovali. Nyní je čeká zdánlivě snadný soupeř. Žďár nad Sázavou je v tabulce druhý od konce a znojemský tým ho hned v prvním kole letošního ročníku první ligy porazil jednoznačně 11:3.„Je to soupeř z kategorie hratelnějších, ale v situaci, ve které jsme, potřebujeme porazit každého. Je tak jedno, proti komu hrajeme, záleží na našem výkonu," uvedl znojemský trenér Jan Šťastník.

Znojmo se nenachází v ideální formě. „Je pro mě překvapením, že je Znojmo na tom takhle špatně. Chtěli bychom využít toho, že není úplně v pohodě. Nemuseli bychom tak na zisk bodů předvést úplně excelentní výkon. Znojmo je velice kvalitní a za normálního stavu bychom tam těžko vyhráli," zamyslel se žďárský trenér Petr Tlustoš.

Ten vede tým teprve třetí zápas. „Měli jsme naprosto tragický vstup do sezony. Po šesti zápasech jsme neměli žádný bod. Po prohře s Brnem v osmém kole odstoupil trenér a tým jsem převzal já," přiblížil Tlustoš.

Vzpruhou pro znojemský tým může být pondělní vítězství v závěrečném pohárovém utkání proti Kopřivnici. Lídra druhé ligy porazili celkem snadno 7:2. Nyní začíná druhá půlka soutěže.

„Čeká nás ještě půlka sezony a věřím, že forma přijde v pravý čas. Hodně jsme ztratili v prvních třetinách, kdy jsme neproměnili šance, a to se pak obrátilo proti nám. Poslední zápas s Pelhřimovem rozhodly ale vyloučení," podotkl znojemský kapitán Petr Sláma.

Právě na sebekázeň upozorňuje i znojemský trenér. „Musíme hrát disciplinovaně a nesmíme se nechat vylučovat. Potom se nám špatně hraje, ať už máme za soupeře Pelhřimov nebo Žďár," konstatoval Šťastník.

Utkání začíná dnes v osm hodin večer.

1. liga

12. kolo

Znojmo - Žďár nad Sázavou

sobota 2. prosince ve 20.OO

Postavení v tabulce:

Znojmo 6., 17 bodů.

Žďár nad Sázavou 11., 9 bodů.

Předchozí vzájemný zápas:

Žďár nad Sázavou Znojmo 3:11