Po jedenácti minutách hry prohrával znojemský tým už 0:3, a to byl moment, který nastartoval jejich porážku. „Stalo se nám to už ve více zápasech, že dostáváme několik branek za sebou. Přitom jsme do utkání nevstoupili špatně,“ litoval znojemský trenér Jan Šťastník.

Liberec měl chuť do hry a otěže zápasu si nechtěl nechat vzít. „Vrátili jsme se po minulém utkání k lepší defenzivě a velmi rychle jsme si vytvořili vyšší vedení. Jsme rádi, že se výsledkem nenecháme rozhodit a hrajeme šedesát minut naplno,“ chválil pro oficiální web soutěže trenér Liberce Filip Hanžl.

Znojmo hostilo v derby Zbrojovku.
Zbrojovka zdolala v jihomoravském derby Znojmo 1:0

TJ Znojmo LAUFEN CZ - FBC Liberec 5:10 (1:4, 1:4, 3:2)
Branky: 18. Tomáš Kucharič, 38. Martin Šindelář, 51. Filip Horák, 60. Martin Ďuriška, 60. Jan Novák - 9. Lukáš Veselý, 11. Petr Kološ, 12. Jakub Kopecký, 20. Patrik Rozkovec, 30. Tomáš Marek, 31. Petr Salát, 36. Petr Salát, 40. Petr Kološ, 55. Radek Valeš, 58. Adam Balatka. Rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Diváků: 230.

Znojemské publikum i přes nepříznivé výsledky domácího mužstva vytváří dobré klima. „Díky za klasickou skvělou znojemskou atmosféru, mám to tu hodně rád a jdu si nechat podepsat místního hlasatele.“ vyzdvihl výkon moderátora Daniela Rubeše.

Znojemské mužstvo se herně trápí a nepředvádí dobrý výkon. Z osmi utkání má zatím jen čtyř body za jednu výhru a jednu remízu. „Liberec podal průměrný superligový výkon, a i tak to na nás hravě stačilo. Je spoustu věcí, které neděláme dobře. Dostáváme spoustu gólů, na góly se nadřeme, hra nám neladí. V tuhle chvíli je těžké najít nejjednodušší řešení, které nám pomůže. Mohou přijít změny v sestavě, úprava herního systému, ale zatím nechci předbíhat,“ přiblížil znojemský kouč.

Další duel sehraje Znojmo v Ostravě, která je uprostřed tabulky. „V Superlize jsou všechny zápasy těžké. Na téhle úrovni není nějaký soupeř výrazně slabý. Nováček Vinohrady teď porazil Střešovice a Střešovice porazily v úterý Chodov. Velkou roli v našich výkonech teď hraje hlava, proto nám to nefunguje. Snad jsem ale nezapomněli florbal hrát,“ doufá Šťastník.

Druhý domácí zápas sehráli znojemští Orli proti Innsbrucku.
Stále bez vítězství. Innsbruck byl nad síly Orlů, prohráli jasně 2:6