Velkou měrou se na výhře Jihomoravanů podílel Jan Novák, který si vystřílel hattrick. Ten nejdříve korigoval stav na 1:1 a během druhé třetiny poslal Znojemské do dvougólového náskoku. V poslední dvacetiminutovce domácí nejdříve srovnali, aby během chvíle opět inkasovali ze strany hráčů Laufenu. Těsně před koncem pak proměnil havířovskou šanci Jakub Vilím. Hosté však vedení udrželi a v prvním kole poháru skončili na třetím místě.

Znojemský kouč Libor Šťasta hodnotil výkon svých svěřenců pozitivně. „Byl to vyrovnaný zápas, kde na konci rozhodla naše produktivita. Je potřeba pořád pracovat na útočné a obranné fázi,“ zmínil Šťasta pro oficiální web Českého florbalu. Florbalistům TJ startuje o prvním zářijovém víkendu prvoligová sezona. V sobotu 7. září se představí na palubovce Ústí nad Labem.

Florbal Havířov – TJ Znojmo Laufen 4:5
Třetiny: 1:1, 0:2, 3:2. Branky a nahrávky: 6. Holeš (Šochman), 45. Chládek (Kraus), 50. Vilím (Drong), 60. Vilím (Černý) - 16. Novák (Juříček), 23. Novák (Částek), 39. Novák (Částek), 55. Daberger (Fišer), 59. Fišer (Matoušek). Rozhodčí: Hála P. – Hála V. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Diváků: 155.

Hokejoví Orli, ilustrační foto.
Orli pětkrát překonali Halásze v bráně Budapeště a slaví druhou výhru