„Zápas jsme nezvládli v mnoha věcech. Byli jsme zbytečně přemotivovaní a místy podráždění. Z toho vyplynulo mnoho vyloučení, které Pelhřimov trestal. Ten navíc dobře bránil a hrál na brejky," přiblížil trenér Jan Šťastník, který zastupuje hlavního trenéra Filipa Vítka během jeho absence kvůli trenérským reprezentačním povinnostem.

K vítězství se hosté nastartovali už ve druhé minutě. „Pelhřimov hraje jednoduchý florbal. Nahodí dlouhé balóny a neřeší nějakou přechodovou fázi. Z toho jsme také dostali první gól," doplnil Šťastník.

Znojmo po celý zápas stíhalo náskok soupeře. Dvakrát se mu podařilo vyrovnat. Za stavu 2:2 se Pelhřimovští dostali do vedení, které už nepustili. Pomohla jim ale také špatná znojemská koncovka. „Bylo spoustu situací, kdy jsme měli soupeře zavřeného na polovině, ale byli jsme bezzubí. Oni potom chytli balónek, valili dopředu a byli nebezpečnější než my," přiznal znojemský trenér.

Pikantností utkání byl start dvou Znojmáků v dresu hostů. Před třemi týdny totiž opustil tým Libor Šťasta a tento týden další obránce Ondřej Kredatus.

„Pro mě je výhra jakousi satisfakcí, protože si nezasloužím, aby na mě znojemští diváci bučeli, zato co jsem ve Znojmě za osm let vybudoval," uvedl bývalý šéf znojemského florbalu Libor Šťasta.

Oddíl nejen vedl, ale působil zde i jako hráč a trenér. „Odešel jsem, protože mě to ve Znojmě nebavilo. Sleduji florbal i očima trenéra. V Pelhřimově potřebovali beka a zároveň jsem tam šel pomoct i trenérsky. Můžu hrát, i když se podílím na trénování. Ve Znojmě to prostě nešlo, abych jako trenér hrál. Nemám nic proti klukům ve Znojmě, ale nedostával jsem tolik prostoru, kolik bych si představoval. Ve Znojmě je nové vedení, tak ať se ukáže," pronesl nynější pelhřimovský obránce Šťasta.

Znalost znojemského mužstva mohla pomoct Pelhřimovu k vítězství. „Ondra Kredatus zahrál velmi dobrý zápas. Libor Šťasta znal některé naše taktické situace. Nemyslím, že to zásadně ovlivnilo zápas. Díky těmto dvěma hráčům přijeli v deseti. Kdyby jich bylo jen osm, tak zápas určitě takhle nedopadl," zamyslel se znojemský kouč.

Šťasta samozřejmě své znojemské zkušenosti předal dál. „Upozorňoval jsem na to, na co je potřeba si dát se Znojmem pozor a kdo je nebezpečný," prozradil pelhřimovský bek.

Jeho týmu se předchozí zápasy nepovedly. „Máme silnou první pětku. Hráči z ní jsou na čele bodování první ligy. Potřebovali jsme posílit druhou lajnu, tak jsme tam šel. Zápas se Znojmem se nám nám na rozdíl od třech předchozích povedl. Hráli jsme jako tým. Rozhodlo to, že jsme chtěli vyhrát víc jak soupeř," dodal Šťasta.

Znojemské florbalisty v pondělí čeká závěrečné utkání ve čtvrtfinálové skupině poháru. Po předchozích dvou prohrách s extraligovými týmy už je jasně, že nemají šanci jít dál. V pondělí budou od osmi hodin večer hostit Pelhřimov, který je na čele druhé ligy.

1. liga mužů – 11. kolo: Znojmo – Pelhřimov 5:7 (1:1, 2:4, 2:2)

Branky: 11. Jedlička, 25. Miklík, 40. Ostrý, 48. Kucharič, 56. Martínek – 2. Koten, 25. Bína, 28. Jirků, 31. Jirků, 31. Jirků, 44. Jirků, 52. Bína. Rozhodčí: Gavlas – Mikula. Vyloučení: 3:3, navíc Miklík (ZNO) 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 145.