První dvě třetiny utkání byly vyrovnané, domácí Svitavy těžily z vynikající podpory fanoušků, a dokonce se dostaly do vedení. Od druhé třetiny již byli lepší hráči Znojma a dovolili domácím pouze tři střely. Poslední část však rozhodla, Znojmo nastřílelo devět branek a Svitavy herně odpadly. „Bylo to pro nás velmi, ale velmi těžké utkání, výsledek nevypovídá o vývoji hry na hřišti. Třech bodů si ale moc ceníme," přiznal trenér Znojma Jan Šťastník.

První výraznější šanci měli hosté, ale střela znojemského kapitána Petra Slámy nakonec těsně minula branku. Na to odpověděl obránce Svitav David Říha, ale ani jeho střela neskončila v síti. V sedmé minutě měl útočník Znojma Pavel Palát obrovskou šanci, jenže ji nedokázal zpracovat.

Ve čtrnácté minutě byl vyloučen znojemský hráč Gabriel Miklík, ale více šancí mělo i při oslabení Znojmo. V sedmnácté minutě unikal Znojemským Vladislav Richter a byl faulován. Následné trestné střílení proměnil útočník domácích Vladislav Doseděl.

V poslední minutě první třetiny ještě nastřelily Svitavy tyčku znojemské branky.

Ve druhé části začali znojemští hráči přehrávat svého soupeře, jako první se prosadil útočník Sláma a vyrovnal.

Na začátku dvaatřicáté minuty neproměnil znojemský hráč Jakub Martínek trestné střílení za přestupek Svitav a vyrovnané skóre tak trvalo i nadále. V osmatřicáté minutě šli domácí hráči opět do vedení, přesným střelcem byl útočník Richter. Neuběhla ani celá minuta a Doseděl prostřelil Pavla Jurčíka v brance Znojma potřetí. Vzápětí ale znojemský obránce Tomáš Herman opět snížil na rozdíl jediné branky.

Po třech minutách třetí třetiny zavěsil míček do sítě Svitav Martínek a vyrovnal na 3:3. V šestačtyřicáté minutě mohly jít Svitavy opět do vedení, ale volný úder nevyužily.

Poprvé se tak do vedení dostalo Znojmo. Hráč Petr Čihal střelou z větší vzdálenosti dostal Znojemské do vedení. Za minutu vstřelil další branku Znojma útočník Sláma a Svitavy si rázem nevěděly s hrou Znojemských rady. Vedení Znojma 6:3 zařídil další brankou střelec hostů Palát.

Poté si vzaly Svitavy time-out, ale příliš jim to nepomohlo. Za Znojmo postupně zvýšil Martínek a Čihal. Ve dvaapadesáté minutě korigoval za Svitavy pěknou střelou útočník Aleš König a za pětačtyřicet sekund snížil na rozdíl tří branek třetí brankou v zápase Doseděl. Další šanci Doseděl již nevyužil a přestřelil znojemskou branku.

Znojemští ale drama nedopustili a Karel Virgl upravil na konečných 11:5 pro Znojmo.

„Dvě třetiny jsme hráli vyrovnané utkání, ve třetí třetině jsme dali pár rychlých gólů, a to rozhodlo," popsal kapitán Znojma Petr Sláma.

A tak Znojmo odjíždělo se ziskem třech bodů, které se do tabulky hodí. Domácím nepomohla ani bouřlivá atmosféra domácích fanoušků. „My jsme zápas nezvládli, ale fanoušci nám jako vždy vydatně pomáhali a za to jim patří dík," zakončil kapitán Svitav Josef Prudil.

MARTIN SMEJKAL