První liga by se mohla jevit snadnější než vloni, protože do ní postoupilo pět nováčků z první ligy. „Člověk neví, co od nich může čekat. Budou na vlně euforie, takže nikde není psané, že pojedeme hrát k nováčkovi a porazíme ho o pět branek," upozornil kapitán týmu Petr Sláma.

Vítěz 1. ligy

Webový portál florbal.cz dokonce pasoval Znojmo na vítěze první ligy. „Jedno je fakt, že první liga nebude tak vyrovnaná jako vloni, kdy každý mohl porazit každého. Letos se to asi roztrhne tak, jak to je v extralize, kde jsou týmy horní a spodní poloviny. Myslím, že budou výkonnostní i výsledkové rozdíly. Na druhou stranu týmy, které byly už vloni kvalitní, jako třeba Vinohrady, Hattrick Brno a Česká Lípa, tak všechny posílily a zintenzívnily tréninkové dávky. Tím pádem budou konkurenti daleko silnější," poznamenal trenér.

Hráči se nechtějí stavět do předčasné role vítěze. „Takové prognózy jdou mimo nás. Ukáže až samotná sezona, co v nás je," konstatoval Sláma.

Mužstvo posílilo o navrátilce Josefa Žižku a Jana Hanáka. Na hostování přišel z Havlíčkova Brodu kvalitní střelec Jan Suchý. Do B týmu přesídlil kvůli časovému zaneprázdnění Ostrý a klub ukončil hostování Furdana a Štěpána. „Určitě se zvýšila konkurence v týmu a přibyla větší kvalita. Uvidí v zápasech, jak si sedneme," dodal kapitán.

Znojmo také opustil loňský trenér Filip Vítek. Týmu bude ale nápomocen dále.„Jsme domluveni s Filipem Vítkem na externí spolupráci. To znamená, že bude jezdit na naše domácí zápasy a některé vybrané venkovní," prozradil kouč.

V přípravě sehrálo Znojmo několik turnajů a zápasů s týmy různých kvalit. „S přípravou jsem víceméně spokojený, až na turnaj v Kladně. Odjeli jsme na něj bez osmi hráčů základního kádru. Čtyřikrát jsem prohráli a nic jsme nepředvedli. Jinak zbývající blok přípravy hodnotím pozitivně. Hráči se zúčastnili nejvíce tréninků za poslední tři roky. Jediné, co to kazí, jsou zranění. Aktuálně máme tři zraněné hráče, se kterými nemůžeme počítat," přiblížil Šťastník.

V sobotu se hráči konečně dočkají mistrovského zápasu. „Už se těším hodně, příprava byla nekonečná, tak ať už to vypukne," hlásil kapitán.

Na úvod se Znojemští střetnou právě s jedním z nováčků. Mužstvo Start 98, jehož domovskou půdou je hala v Kunraticích, se po roce vrátilo zpět do 1. ligy. Že by to byl lehčí soupeř na rozjezd, si znojemské mužstvo nepřipouští. „Naopak z těch nováčků bude asi patřit k těm nejsilnějším. Posílil o šest hráčů z Vinohrad a extraligového Chodova. Naposledy jsme tam sice vyhráli 5:4, ale byl to vyrovnaný zápas. Nečeká nás lehké utkání. A určitě se chceme vyvarovat podcenění soupeře," podotkl Šťastník. „Máme také obavy z dálnice D1," dodal v žertu kapitán.

Je cítit, že v mužstvu panuje dobrá nálada a s jakou se bude v sobotu v noci vracet po opravované D1, na to odpoví duel, který vypukne v Kunraticích v sobotu o půl čtvrté odpoledne.

Soupiska TJ Znojmo LAUFEN CZ

Brankáři: Sekanina Michal, Čižmar Marek

Hráči v poli: Bárta Vít, Bartůněk Lukáš, Čihal Petr, Hanák Jan, Herman Tomáš, Kučera David, Kucharič Tomáš, Martinek Jakub, Miklík Gabriel, Palát Pavel, Rada Zdeněk, Salava Jiří, Sláma Petr, Suchý Jan, Virgl Karel, Žižka Josef, Podrabský Tomáš, Juřička Alan, Jedlička David, Pánek Martin, Dokulil Jan

Hlavní trenér: Jan Šťastník

Asistent trenéra: Petr Chochola