Šest duelů před koncem základní části jim už může vzít prvenství jen absolutní kolaps a velká forma třetích Otrokovic. „Samozřejmě je naším velkým cílem postoupit do extraligy. Myslím, že baráž máme již téměř jistou," uvádí trenér mužstva Jan Šťastník.

Velkým lídrem týmu je talentovaný útočník Filip Horák, který nastupuje i za A tým a má za sebou zkušenosti z juniorské extraligy nebo dva starty v reprezentaci do devatenácti let.

Zbývající duely
14. 2. Z.F.K. AQM Petrovice, FbK Horní Suchá (SH TJ Znojmo)
1. 3. FBC Fat Pipe Mohelnice, FBŠ Hattrick Brno (SH Rousínov)
29. 3. Z.F.K. AQM Petrovice, FBC Vikings Kopřivnice (HMS Bohunice Brno Campus)

Tahoun nastřílel již pětadvacet branek a jedenáct jich připravil. „Filip má velký talent. Je škoda, že nyní vypadl ze širší nominace na mistrovství světa juniorů, ale pro nás je to nejplatnější hráč. Každopádně se jedná o nejlepší ročník florbalové mládeže, co ve Znojmě zatím byl," přidává kouč Šťastník.

Znojmo má v tabulce pouze jednu porážku, a to od druhého celku tabulky Sokolu Brno I EMKOCase Gullivers, když hosté vyloupili palubovku Znojma výhrou 5:4. „Tento zápas nám ukázal, kde se před baráží musíme zlepšit, a to je defenzíva. Kondici máme i přes úzký kádr na dobré úrovni," říká trenér.

Pokud si Znojemští baráž nenechají utéct, tak je čeká boj čtyř celků z ostatních skupin druhé ligy o tři místa v nejvyšší juniorské florbalové soutěži v České republice. Podle posledních výsledků to vypadá na florbalově známá mužstva Pardubic a Kladna. Čtvrtým klubem můžou být Chomutov nebo Karlovy Vary. „Abych řekl pravdu, tak od Karlových Varů ani nevím co čekat. Podobně je to i u Chomutova. Zřejmě tam do toho někdo pořádně šlápl, ale jsou to hokejová města. Sportovní podmínky na severu Čech jsou výborné a je jen dobře, že se objevují nové oddíly," dodává trenér juniorského týmu Šťastník.

Podle trenéra jeho tým nyní nejvíce před baráží prověří Horní Suchá a Hattrick Brno.