„První nastupoval náš nejmladší dvanáctiletý zápasník Tomáš Hlávka v kategorii juniorů bez váhového rozdělení a umístil se na krásném druhém místě. Bronzovou medaili získal Ben Islami. Zápasil ve váhové kategorii nad pětadevadesát kilo a ukázal v těžké váze mnoho technik," uvedl Radek Kříž, který pomáhá s přípravou mladých sportovců. Ti trénují pod vedením zkušených borců, Rudolfa Kříže a Petra Kuchaříka.

„Za náš oddíl zápasili ještě Jakub Pigan v kategorii do čtyřiašedesáti kilo, Aleš Kadlec do pětasedmdesáti kilo, znojemský silák Pavel Valent do pětadevadesáti kilo a Jakub Bartůněk nad pětadevadesát kilo. Kluci se sice neumístili na stupních vítězů, ale nasbírali plno zkušeností do dalších soutěží," doplnil Kříž.

Akce se konala pod širým nebem. „Bylo to skvělé prostředí, navíc bylo hezké počasí a na turnaji vládla přátelská atmosféra. V zápasech se nebodovalo a o vítězství rozhodovala technika, která donutila soupeře ke vzdání se. Pokud v pětiminutovém kole nebyl jasný soupeř, šlo se do prodloužení," popsal Kříž.

Bojový sport grappling je podobný judu, ale zápasníci nenastupují v kimonech. „Grappling připravuje kluky na zápasy ve smíšených bojových uměních MMA. Zápasí bez úderů, používají se techniky strhů, hodů, držení, páčení a škrcení," přiblížil Kříž.