Mužstvo Znojmo Knights předchozí zápas v Přerově v nejvyšší české soutěži sedmičkového amerického fotbalu ČLAF B vyhrálo a chtělo by na něj navázat. „Po úspěšném lovu Mamutů nyní Znojmo Knights pořádá lov na Hrochy," hlásí z plakátů.

Nebudou to mít jednoduché, protože jejich hlavní tvořitel hry, quarterback Radim Pařízek, dostal v minulém zápase distanc za výroky vůči rozhodčím. „Bude to velké oslabení, ale přizpůsobili jsme celou naši hru tomu, abychom ho nahradili. Změnili jsme naši taktiku, což je pro nás výhodou, protože soupeř nás má nastudované od začátku až do konce a bude pro něj trošku oříšek, aby rozluštil naši novou taktiku," prozradil znojemský trenér Lumír Kabelka.

Na druhou stranu mu ale Pařízek vypomůže s koučováním zápasu. A americký fotbal je ze šedesáti procent složený ze strategie. „Díky tomu, že Radim bude spolukoučovat utkání, tak budeme mít větší přehled o hře," dodal Kabelka.

Na post quarterbacka se posune z pozice safety Radim Petříček. „Na quarterbacku mám odehraný snad jeden zápas. Bude to pro mě taková premiéra. Určitě to bude mít důsledky pro obranu. Nejspíš mě nahradí Petr Procházka," sdělil dosavadní šéf znojemské obrany.

Zápas bude v jednom ohledu pro Znojemské zvláštní. „Bude mít pro nás speciální příchuť, protože budeme hrát proti našemu prvnímu trenérovi Nikitovi Maximovi, který má velký podíl na tom, že se americký fotbal ve Znojmě hraje," přiblížil distancovaný quarterback Radim Pařízek.

Pražané svůj tým hodně posílili. „Vhledem k tomu, že ty hráče znám, protože jsou to moji spoluhráči z nejlepšího českého týmu, z pražských Panterů, tak vím, že to bude velice těžké. Jsou to špičkoví hráči. Nicméně obrana je na to připravená," usmál se Kabelka. Diváci tak mohou vidět ve hře velice zkušené hráče a sledovat, jak si s nimi Znojemští rytíři poradí.

Kabelka Znojmu nyní vypomáhá jako trenér, protože jej ze hry vyřadil přetržený křížový vaz. „Rehabilituju a letos už pravděpodobně nezvládnu žádný zápas," dodal zkušený hráč, který byl před zraněním členem základního kádru Prague Panthers.

Znojemští první utkání prohráli s jasným favoritem soutěže, Bílovice Sígrs. Ve druhém předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů a vybojovali výhru nad Přerov Mammoths. Jak se vypořádají se změnou v kádru a pražskými Mamuty, je otázkou, na kterou odpoví nedělní duel.