Medailovou žeň zažili znojemští taekwondisté na Evropském poháru ve Španělsku. Soupeře rozdrtili a získali celkem osmadvacet medailí. Na letošní misi navíc vycestovala největší výprava, kterou kdy ve své jednadvacetileté historii vyslala znojemská škola TKD I.T.F. So-San Znojmo při DDM Znojmo. „Jeli jsme bojovat o nejcennější kovy. Výpravu České republiky složenou pouze ze znojemského okresu doplnily ještě dvě školy, a to TKD I.T.F. Hwa-Rang Jevišovice, při TJ Sokol Jevišovice a TKD I.T.F. Do-San Šumná, při DDM Znojmo," uvedl trenér František Macek.

Celkově třicetičlenná výprava taekwondistů, z toho jedenáct závodníků soutěžících v mistrovství Evropy a devatenáct závodníků v Evropském poháru, se pokusila nasbírat další cenné zkušenosti a popřípadě přidat další cenné kovy ve španělské Barceloně.

„V konkurenci tří set závodníků z Anglie, České republiky, Gruzie, Holandska, Irska, Itálie, Polska, Moldávie, Německa, Ruska, Řecka, Skotska, Slovinska, Slovenska, Španělska a Švédska naši uspěli. Byli však čtyřikrát v samotném finále, které se oproti minulému ME nepodařilo proměnit ve zlaté medaile," nastínil trenér Macek.

Znojemští taekwondisté uspěli na mistrovství Evropy v Barceloně.Všichni sportovci, kteří jsou pouze držitelé mistrovských černých pásů, se navzájem utkali ve všech věkových kategoriích a ve čtyřech soutěžních disciplínách, a to Tul (cvičení technických sestav, stínový boj), Matsogi (sportovní boj), Wirok (silové přerážení) a T-ki (speciální přerážecí techniky ve výskoku).

Jednou z velmi úspěšných sportovkyň je také dvacetiletá Andrea Nesnídalová. Medaile ze šampionátů vozí pravidelně. „Stříbro v technice ve výskoku mi jako vždycky uteklo o fous. Jsem celkem spokojená i s těmi dvěma bronzovými. Stejné medaile jsem získala i loni v Kanadě," svěřila se Andrea Nesnídalová.

Jak dodala, na šampionát se pilně připravovala. „Měli jsme společná soustředění například v Želeticích, ale trénovala jsem i sama. Příští rok nás čeká mistrovství světa na Sardinii. Tam bych ráda bojovala o zlato," řekla Nesnídalová.

Znojemští startovali na takovéto akci podruhé, když v roce 2009 Evropský pohár konaný v Chorvatsku absolutně vyhráli. O to bylo náročnější svůj výkon před čtyřmi roky zopakovat opět v těžké konkurenci všech zúčastněných státních výprav. „Věřím, že naše budoucnost na vrcholových šampionátech po celém světě bude mít pokračování," zakončil trenér Macek.