Kovový nábytek pro potravinářský průmysl by se měl vyrábět ve Znojmě-Oblekovicích. Se záměrem postavit zde výrobní halu přišla česko-rakouská firma Erka Metaltec. Podle dokumentů z krajského úřadu by se mělo začít stavět už příští měsíc. Společnost ale má potíže při vyřizování stavebního povolení.

Záměr vybudovat halu potvrdil starosta Znojma Petr Nezveda. „Zástupce firmy Erka pan Robathin nás oslovil, zda bychom neměli nějaké pozemky k podnikání a město společnosti nabídlo několik možností. Z těch si vybrali místo v Oblekovicích, které jsme společnosti prodali. Našim úkolem je místo zasíťovat,“ uvedl Nezveda.

Doplnil, že společnost, která má vyrábět kovový nábytek, by měla zaměstnat padesát až sto lidí z regionu.

„Doufám, že se záměr podaří a jsem rád, když se takoví investoři o podnikání ve Znojmě zajímají,“ dodal Nezveda.

Společnost Erka Metaltec sice ve svém záměru předpokládá zahájení stavby už nyní v říjnu, zatím ale nepodala žádost o povolení stavby. Jedná se přitom o plochu téměř pět hektarů, ze kterých by mělo vycházet až čtyři sta tun ocelových výrobků. Budoucí staveniště má být na poli nedaleko pískovny u Načeratic.

„Ještě u nás nemají žádost ani o umístění stavby, ani o povolení stavby,“ konstatovala vedoucí stavebního odboru radnice Olga Neulingerová.

Redakce se snažila získat i vyjádření společnosti. Ta však na otázky odeslané už před deseti dny neodpověděla.

„Čekáme na stavební povolení, do měsíce budeme vědět víc,“ řekla pouze asistentka vedení společnosti Irena Čermáková.