Právě kvůli nebezpečí zvýšení produkovaných škodlivých látek kritizoval v loni na podzim plánované rozšíření cihelny starosta Hevlína Drahomír Nosek. „Na stávající továrně fungují odlučovače na škodliviny zhruba z padesáti procent a fabrika tak zamořuje ovzduší v obci. Podle vedení firmy by na stávající komíny měli dát nové odlučovače v roce 2008,“ řekl tehdy Nosek.

Moderní a podle zástupců firmy i výkonnější zařízení na likvidaci aromatických uhlovodíků a oxidu uhelnatého nainstalovala společnost letos v květnu. Emise ve vyčištěných spalinách je podle nich hluboko pod povolenými limity. Kvůli změnám na továrně přibyl i nový třicetimetrový nerezový komín. Za nové přepalovací zařízení zaplatila firma celkem dvaatřicet milionů korun.

Společnost zaujímá svou kapacitou produkce druhý největší podíl na českém cihlářském trhu. Právě do Hevlína letos firma směřuje své největší investice. Jedná se především o stavbu nové cihelny v těsné blízkosti stávající. Stavět se začalo loni a zkušební provoz chce firma rozjet koncem letošního roku. Jde o investici ve výši osm set padesát milionů korun.