Margaret KřížováZdroj: se svolením Margaret KřížovéVydavatelství Vltava Labe Media ve spolupráci s byznys mentorkou Margaretou Křížovou připravuje projekt Jak na peníze a malé podnikání, ve kterém jednoduchou formou radí, jak ušetřit a naučit se dobře hospodařit.

A to nejen v rodině, ale také v drobném podnikání. 

Seriál natočený v prostoru Magenta Experience Center můžete zhlédnout na www.denik.cz a www.vlasta.cz.

Čím je člověk starší, tím více a častěji si může myslet, že leccos už se pro něj „nehodí“, že by byl směšný, kdyby něco zkoušel a přemýšlí, co by „na to přece řekli lidi“.

Prostě může mít pocit, že na rebelství už nemá nárok, že je pro něj passé. Byznys mentorka Margareta Křížová si to nemyslí a říká: „Přibývající léta neznamenají, že máte přestat rebelovat. Pokud chcete, můžete rebelovat v čemkoli“.

Nemá tím ale na mysli třeba obarvení vlasů na zeleno, nebo plán naučit se po šedesátce jezdit na koloběžce. Tohle nazývá jinak, a to „radostí ze života“.

Tím probuzením rebela v sobě míní spíše věci, do nichž jste se vždycky chtěli pustit, ale nebyl na ně čas a teď když už čas je, tak vám zase chybí odvaha.

Důležité je udělat ten první krok!

VLM Škola financí
VIDEO: Škola financí. Na cestě k mému JÁ s r.o.

Jak probudit vnitřního rebela?

• Budete se bát a hledat sto výmluv, jak nechat vše při starém, ale jakmile o tom začnete jednou přemýšlet, váš rebel už je vzhůru.

• Chtěli jste udělat velkou změnu - začít novou kapitolu, rozjet malé podnikaní, zbavit se toxického člověka ve svém okolí. Jděte do toho.

• Věřte si – jste mnohem lepší, než si o sobě myslíte a dokážete víc, než byste čekali. Jděte krok po kroku, není třeba změnit všechno přes noc.

A jeden Margaretin tip navíc: Když si budete věřit, začnou se dít věci. Víte proč? Půjde z vás pozitivní energie a lidé si toho všimnou. Uvidíte, dveře se začnou otvírat, objeví se nové příležitosti a potkáte lidi, kterých jste si možná dříve ani nevšimli. Váš vnitřní rebel je připraven. Užijte si to!

Vyjde příště: Potřebujete víc peněz? Rozjeďte svou malou živnost.

VLM Škola financíZdroj: Vltava Labe Media