Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Ohnisko požáru před jedenáctou hodinou dopoledne stále ještě nenašli. „Zásah nám komplikuje voda, která zamrzá. Nyní se rozebírá konstrukce objektu a hledají skrytá ohniska. Mělo se jednat o administrativní budovu firmy. Při zásahu se lehce zranili dva hasiči,“ řekl z místa požáru Deníku mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

František Matura a Miroslav Maňák jsou obžalováni za brutální vraždu muže z Hodonínska. Krajský soud v Brně tento týden navázal na únorová jednání.
Brutální vražda z Kyjovska u soudu: obžalovaní se chlubili nastrčenému agentovi

Prvotní odhad škody je v řádech milionů. Co požár způsobilo, zatím není jasné. Na místo míří tým profesionálních hasičů z Jihlavy se speciální těžkou technikou, kterou nasadí při rozebírání poškozeného objektu. „Při požáru hasiči z budovy evakuovali čtyři lidi. Nacházeli se tam také nějaké chemikálie, které vyvezli pryč,“ doplnil mluvčí.

Podle zjištění Deníku se jedná o areál lesní školky společnosti Kloboucká lesní. V troskách mělo podle všeho skončit tamní školící středisko. Na stránkách podniku je uvedeno, že produkce v této velkoškolce Kladíkov, která patří k nejstarším v republice, je až pět milionů sazenic stromů ročně. Areál se nachází několik set metrů mimo zástavbu Moravského Písku ve směru na Polešovice. „Na místě zasahovali také naši hasiči. Byl jsem se tam podívat. Požár je devastující. Škoda bude obrovská. Firma areál postupně opravila a udělal se tam kus práce. Muselo to stát spoustu peněz a teď to zničí požár,“ uvedl starosta Moravského Písku Leoš Filípek.

Se zástupci Kloboucké lesní se zatím Deníku nepodařilo spojit.