"O svých schopnostech jsem se dozvěděla náhodou. Můj syn, když mu bylo kolem šesti let, měl bradavice a vyřezávali mu je v nemocnici. Já jsem u toho měla velmi zvláštní pocit. A když se mu po týdnu bradavice objevily znovu, ten pocit se mi vrátil. Soustředila jsem se na ně a ony mu samy odpadly,“ vysvětluje Filová.

Začala tak pomáhat i cizím lidem a její metoda je velmi úspěšná. Zaříkávání praktikovala už za minulého režimu. „Měla jsem z toho problémy. Zajímali se o to, jak může socialistická učitelka používat nevědecké metody,“ vzpomíná. Podle jejích slov ji tato činnost nevyčerpává. Má jen dobrý pocit, že někomu pomohla. Všechny své pacienty si zapisuje do seznamu a je ráda, když má zpětnou vazbu o tom, jestli její zaříkávání působí.

„Já vždycky vyhrožuji, že když mi nezavolají jak to dopadlo, přičaruju jim bradavice zpět. To ale zatím neumím,“ směje se léčitelka. Za dobu, po kterou tuto metodu provozuje, zjistila, že lépe funguje při couvajícím měsíci.

„Proto si všechny zájemce zvu právě na tuto dobu,“ doplňuje Filová. Po zavedení reformy zdravotnictví nepozoruje, že by měla nárůst počtu zájemců.
„Lidé ke mě nechodí kvůli tomu, aby ušetřili za poplatek u doktora. Spíš proto, že se bojí bolesti. U mě je to naprosto bezbolestné a rychlé. Každému říkám, že bradavice si člověk musí zhnusit,“ uzavírá Filová.