„Muzika mě baví už odmalička. Jako osmák na základce jsem hrál na kinderpárty v bývalém Tip klubu. Měli jsme tam světla, bar, kluky, co si hráli na Linkin Park, byla to skvělá zábava a skvělý pocit, když na vás tančí desítky lidí,“ říká Mikudim, známý jako DJ Neon.

Hudbu vnímá velmi citlivě. „Problém většiny dýdžejů je ten, že řada z nich řekne: já hraju techno, trance, já hip-hop. Ale nic víc. Rozumět hudbě, podle mě, znamená rozumět celé řadě stylů. Osobně zvládnu zahrát pět šest hodin bez opakování, což zmanená asi sedmnáct stylů. Pak si každý posluchač najde písničku, která se mu bude líbit,“ tvrdí Mikudim.

Asi před rokem spustil vlastní internetové rádio. „Potom jsem dostal nabídku na spolupráci s jednou podnikatelskou skupinou a rádio jsme přejmenovali z rádia Kix na Eurorádio,“ vysvětluje Mikudim. Dnes vede internetové rádio, ve kterém pracuje osm lidí. „V těchto dnech hrajeme jen z playlistu. Je tam připraveno asi padesát hodin muziky. Je to proto, že se stěhujeme do nových prostor. Pak začneme optimalizovat vysílání a stavět se na vlastní nohy,“ tvrdí Mikudim.

O vysílacím schématu má jasno. „Chci hrát zajímavou hudbu, přijatelnou pro všechny věkové kategorie. Reagovat budeme i na přání posluchačů,“ vypočítává šéf rádia. Navíc si představuje, že v rádiu bude denně alespoň jeden živý pořad. Rádio má výhledově vysílat také reklamu. A jak si představuje činnost rádia v budoucnosti? „Za rok už, podle mě, budeme profesionálové, budeme poslouchaní a budeme dělat řadu dalších akcí,“ říká Mikudim.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:

Stránky Euroradia