„Výběr akademie v Retzu byl pro mne zajímavou možností a výzvou, takže o jiných školách jsem ani neuvažovala,“ říká Molíková. Při rozhovoru v útulné kavárně přitahuje půvabná studentka pohledy mužů i žen. Jak vlastně vnímá ženskou krásu?

„Myslím si, že krásná a inteligentní žena určitě zaujme více než šedá myška,“ usmívá se Molíková.

S modelingem začínala už ve čtrnácti letech. „Moc jsem o tom nikde nemluvila, věděla to jen rodina a nejbližší okolí. Byla to vlastně pobídka mých známých, kteří říkali, jsi vysoká a hezká, tak to zkus,“ vrací se k počátkům své dráhy modelky Molíková. Své první kroky na přehlídkovém molu si vyzkoušela na vranovské pláži při Vranovském létu. „Tenkrát jsem měla největší starost, abych na molu nespadla, a lidi jsem ani nevnímala,“ vzpomíná na první přehlídku studentka.

Dnes je modelkou jedné pražské agentury, která prezentuje také známou modelku Petru Němcovou.

„Ty fotky, které jsou na webu agentury, byly vlastně mým prvním velkým focením. Fotograf měl vlastní nápady a já to nechala úplně na něm. Řekl mi prostě tvař se sexy a vyšlo to. Když to viděli rodiče, nejdřív říkali, že to ani nejsem já,“ směje se Molíková. Na kariéru modelky zatím moc nemyslí. „Na prvním místě je škola. Až ji skončím a jestli to ještě bude možné, chtěla bych zkusit naplno modeling,“ uvažuje dívka.

Mezi modelkami žádné velké vzory nemá. „Já fandím své kamarádce Veronice Chmelířové. Jsem na ni pyšná. Pak jsou tady další kamarádky jako Martina Bernatíková nebo Eliška Langerová. To jsou holky o tři roky starší a já jsem k nim na začátku našeho setkání vzhlížela jako k dospělým ženám. Jsem moc ráda, že je mám,“ svěřuje se dívka. Fyzickou kondici si udržuje v posilovně. „Taky se samozřejmě snažím udržovat životosprávu. Jím všechno, ale jen po malých porcích,“ říká Molíková. Lidé ji mohli vidět nejen na přehlídkovém molu, ale také například v časopisu Joy. Pokud by přišla nabídka například z magazínu Vogue či Elle, neváhala by. „Do toho bych tedy rozhodně šla,“ směje se Molíková.

Jenže prý má na výhry smůlu. „Odmalička jsem nevyhrála ani v obyčejné tombole, takže vyhrát miss? To mě asi mine,“ uvažuje skromně dívka.