„Ráda vzpomínám na hru se zpěvy pro děti O třech prasátkách, kde jsem předváděla čuníka Brumlajdu. Když jsem vycházela ze šatny, děti na mě volaly: Hele, prase jde! Tak krásně mě namaskovali,“ usmívá se Výhodová. Herectví se chtěla věnovat až do důchodu. „Kvůli politické situaci se ale vše změnilo a začalo ustupovat do pozadí,“ říká Výhodová. Od divadla odešla a plně se věnovala rodině a svým dcerám. V oboru však pracuje stále.

„Deset let se věnuji literárně dramatickému oboru v Lidové škole umění ve Znojmě a také připravuji studenty k přijímacím zkouškám na konzervatoř,“ tvrdí Výhodová. Ve volném čase se věnuje režírování amatérského divadla v Dobšicích. „Na myšlenku založit v Dobšicích divadlo mě přivedl kamarád Milan Šálek.

Sešla se bezvadná parta lidí, kteří se zapojili do práce i se všemi osobními starostmi,“ vzpomíná režisérka. Spolek s názvem Dobšické Národní divadlo vznikl před rokem a půl a má za sebou několik úspěšných vystoupení. „Prvním představením byla parodie na pohádku Mrazík. Byl o něj obrovský zájem. Další parodie je Včelka Jáma, kterou předvedeme začátkem prosince,“ přibližuje Výhodová. Velkým a zážitkem bylo natáčení pohádky s Českou televizí Ostrava, ve které ochotníci hráli kompars. Láska k divadlu provází Výhodovou celým životem.