Jídelna školky má k tomu i příslušné osvědčení. „Jako jediná školka v okrese máme certifikát zdravé školní jídelny pro mateřskou školku,“ uvedla ředitelka školy Milena Zachová.

Děti si podle jejích slov na zdravé svačinky a obědy zvykly. „Určité problémy byly ze začátku, ale teď už si všichni zvykli. Jsme zkrátka zdravá školka a podporujeme zdravý životní styl. A k tomu patří i učit se zdravému stravování. Dětem například děláme i bylinkové čaje. Jednou za rok máme ochutnávku všelijakých pomazánek a podobně. Cukr co nejvíce omezujeme,“ přiblížila ředitelka.

Děti ze znojemské MŠ Pražská, třída Motýlci.
Naše školka: Pražská letos zapsala osmdesát dětí

Děti z Pražské tráví od jara do podzimu mnoho času na velké zahradě školky. „Od předloňska v zadní části zahrady tvoříme velký přírodní koutek, kde děti mají prolézací tunel, nově také hmyzí domek, nebo přechodovou lištu, kde se děti seznamují s různými přírodními materiály,“ popsala Zachová.

Přírodu děti poznávají také při častých vycházkách. „Nejvíce jsme na zahradě, ale využíváme toho, že máme blízko například do Gránického údolí a často tam chodíme na vycházky,“ uvedla ředitelka.