VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Posilovali, pak se pustili do podnikání

Znojmo /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Ještě zhruba před rokem byli manželé Lucie a Tomáš Volfovi obchodními zástupci, prodávajícími produkty jedné velké potravinářské firmy. Volný čas pak trávili ve fitness centru a zajímal je i zdravý životní styl. A v obou případech se setkávali se stejnou potíží. Obtížně sháněli zdravé, energeticky vyvážené a svým složením komplexní a navíc chutné jídlo.

19.6.2011
SDÍLEJ:

Majitelé firmy Fitness Food Menu Tomáš a Lucie Volfovi. Foto: Deník/ Daniel Smola

„Na cestách bylo velice těžké narazit na restauraci, kde by zdravě vařili. Takže to většinou bývalo o bagetách u benzinky. Ani přímo ve Znojmě přitom dosud není restaurace, kde by měli širokou nabídku zdravých jídel. Proto manželka začala připravovat do krabiček zdravé jídlo na celý den z vlastních nápadů a receptur, a to podle našeho vkusu a našich potřeb,“ popisuje začátky svého podnikání Tomáš Volf.

Jeho žena začala postupně připravovat snídaně, dopolední a odpolední svačiny, obědy a večeře i pro jejich známé a rodinu. „Udělala jsem si kurz nutriční stravy pro tvorbu výživových plánů, přečetla jsem spoustu knížek, obešla řadu zdravých výživ a začala jsem jídla připravovat jen pro nás. Protože to zabralo nějaký čas, říkali jsme si, že by bylo fajn, kdyby nám jídlo někdo chystal. A od toho už byl jen krůček k tomu, abychom začali jídla nabízet sami dalším lidem,“ vzpomíná Lucie.

Krabičkové stravování

Jejich prvními zákazníky byli lidé ze stejného fitness centra, kam oni sami chodili.
Takzvanou krabičkovou metodu přitom používají i jiné firmy. „My se tomuto termínu vyhýbáme. Řada firem totiž do krabiček sice odváží jídlo s přesnou gramáží, díky které člověk může svou váhu redukovat. Třeba k obědu tam ale můžete najít, když to přeženu, i knedlo, zelo, vepřo. S tím, že tam je třeba jen jeden knedlík. My jsme touto cestou jít nechtěli. Naše jídla mají vyvážené poměry bílkovin, sacharidů a dalších věcí, používáme hlavně ovoce, zeleninu, drůbeží a rybí maso, luštěniny… Dnes máme už šest set vlastních receptů, které jsme vyzkoušeli sami na sobě. A protože jsme dříve pracovali v potravinářské firmě, tak jsme nároční i na chuť jídla,“ popisuje Tomáš.

Dalším krokem bylo založení samotné firmy, kterou nazvali Fitness Food Menu. Získali všechna povolení a nakonec i výrobních prostory. „Už totiž nešlo připravovat menu, které se skládá ze snídaně, dopolední svačiny, obědu, odpolední svačiny a večeře po večerech pro všechny naše zákazníky a pak jim je ještě rozvážet. Šla jsem tedy do rizika, odešla z práce a začala pracovat sama na sebe. Veškerou přípravu jídel jsem začala dělat sama a spolu s manželem jsme všechno večer rozváželi zákazníkům. První den fungování firmy jsem připravila dvě jídla, dnes jich děláme několik stovek. Ty už samozřejmě nevařím já, ale máme vyškolené profesionální kuchařky. Já mám na starosti chod firmy, firmy kde nám s provozem znojemské pobočky pomáhá moje maminka Marta,“ doplňuje Lucie.

Firmě se daří

Propagační akce po dalších fitcentrech i ostatní propagace nesla další plody a firma tak expandovala i do dalších měst. „Já pocházím z Pardubicka, kde žije moje maminka. Tam máme další pobočku, kde se právě ona stará o chod celé pobočky. Dnes máme další pobočky v Třebíči, Brně, Chrudimi, Pardubicích a Hradci Králové a připravujeme Prahu formou frančízy. Dnes pro nás pracuje čtrnáct lidí,“ dodává Tomáš.

Zákazník Fitness Food Menu může počítat s tím, že za dvě stě čtyřicet až tři sta korun dostane kompletní denní příděl jídla, navíc tělu prospěšného a chutného. „Jídla se připravují z čerstvých surovin od ranních hodin, vakuují se a večer se lidem zdarma rozváží. Takže mají na další den veškeré jídlo, jaké potřebují,“ tvrdí Tomáš.

Firma už dnes nabízí jídla na webových stránkách www.ffmenu.cz, kromě toho si tu ale zákazník může objednat další vlastní produkt, jáhelníkový dort, vhodný pro diabetiky a bezlepkové diety, ve vánočních měsících je k dispozici zdravé fitness cukroví bez přídavku obyčejného cukru, pšeničné mouky a tučných krémů. „I cukroví děláme podle vlastních receptur, které má na starostí moje maminka,“ vypočítává mladá žena.

Denní menu si lze objednat na zkoušku a zákazník se může spolehnout i na výživové poradenství. „Nabízíme každému možnost nechat si spočítat, jakou kalorickou hodnotu jídla denně potřebuje. Tedy jeho bazální metabolismus. Pod tuto hodnotu by neměl nikdo jíst. Jde o to, aby zase neměl jídla málo.

Stejnou porci nemůže mít stokilový a šedesátikilový člověk. Pokud jí člověk pod svůj bazální metabolismus, nastává takzvaný jojo efekt. Pokud člověk začne jíst a redukovat váhu s námi, tak mu snížená váha zůstane a navíc se cítí líp,“ říká Lucie.
„Řada našich zákazníků si pochvaluje zlepšení zdravotního stavu a to už po relativně krátké době. Těší nás, že jsou mezi nimi i lékaři, kteří se k nám dostali přes zlepšený zdravotní stav svých pacientů,“ pochvaluje si podnikatelka.

Bulgurové rizoto sypané sýrem

Bulgur, cibule, olivový olej, mražená kukuřice bonduel,hrášek bonduel, čerstvá mrkev, mořská sůl se zeleninou, kari bez chemických přídavků, eidam 30%

Uvaříme bulgur doměkka v mořské soli se zeleninou, na pánvičce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme hrášek, kukuřici a do poloměka uvařenou mrkev nakrájenou na kostičky, vše orestujeme a poté přidáme na uvařeného bulguru. Zakapeme olivovým olejem a přidáme kari. Ozdobíme sýrem a petrželkou.

Zdroj: Fitness Food Menu

Autor: Daniel Smola

19.6.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Adriana Herényiová, 52 cm, 3590 g, 16. 10. 2017, Znojmo
6

Novorozená miminka Znojemska 42. týdne 2017

Ilustrační foto.

Kominíci na roztrhání. Lidé čekají i měsíce na kontrolu

Fulghum představí ve Znojmě svou novou knihu. Diváky čeká i vystoupení

Znojmo – Po půldruhém roce zavítá v sobotu večer do Znojma populární americký spisovatel Robert Fulghum. V projektu scénických čtení Listování představí svou novou knihu Opravář osudů. Návštěvníci uvidí také představení podle jeho knihy s názvem Co jsem to proboha udělal.

AKTUALIZOVÁNO

Volební místnosti se opět plní voliči. Do desáté hodiny odvolila téměř polovina

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Od sobotní osmé hodiny ranní lidé opět odevzdávají hlasy v letošních sněmovních volbách. Do sobotní desáté hodiny dopoledne využila podle údajů jihomoravského krajského úřadu možnost volit téměř polovina oprávněných voličů. K urnám jich přišlo 48,2 procenta. Odvoleno už mají i jihomoravští lídři kandidátek. Volby na jižní Moravě se zatím obešly bez excesů, ve volebních místnostech je klid. V sobotu mohou lidé volit do druhé hodiny odpoledne, poté se volební místnosti uzavřou a začne sčítání hlasů.

Orli dvakrát vedli, přesto s Fehérvárem v prodloužení padli

Znojmo – I dva góly do šatny zapříčinily, že znojemští hokejisté si ze zápasu s Fehérvárem odnášejí pouze jeden bod. Ve třináctém kole mezinárodní soutěže EBEL prohráli 2:3 v prodloužení, přestože v zápase dvakrát vedli.

Svatby v novém. Bývalý rajský dvůr ve Veselí ozdobí fontána i květinová stěna

Veselí nad Moravou – Své ano si zamilované páry ve Veselí nad Moravou řeknou v reprezentativně upraveném prostředí nádvoří tamního městského úřadu. Někdejší rajský dvůr kláštera servitů, v jehož části úřad sídlí, prodělává proměnu. „Prostor poslouží například pro svatby, komorní koncerty či menší kulturní akce,“ uvedl místostarosta Petr Kolář.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení