Maškarní ples
KDY: sobota 15. února, 20.00
KDE: Hrádek kulturní dům
ZA KOLIK: obvyklé vstupné

Maškarní ples připravují na sobotu dobrovolní hasiči v Hrádku. Sraz masek je mezi osmou a devátou večer u obecního úřadu. K dobré zábavě i tanci zahraje Cauliflower Band. Pořadatelé slibují chutné občerstvení a bohatou tombolu.

Obecní ples
KDY: sobota 15. února, 20.00
KDE: Chvalovice
ZA KOLIK: 80 korun

Na sobotní večer chystají obecní ples pořadatelé ve Chvalovicích. Hosté se v chvalovickém kulturním domě začnou scházet od osmé večer. K tanci, poslechu a dobré náladě bude hrát kapela Joybox. Vstupné je osmdesát korun a vstupenky jsou slosovatelné.

Masopust
KDY: sobota 15. února
KDE: Lukov
ZA KOLIK: 100 korun večerní zábava, masky 50

Od devíti hodin ráno bude Lukovem v sobotu procházet masopustní průvod. Ve Stodole u Čabalů začne ve tři odpoledne dětský karneval a v osm večer zábava pro dospělé. Vstupné je sto korun, pro masky polovic.

Masopust
KDY: sobota 15. února
KDE: Tvořihráz
ZA KOLIK: 100 korun na večerní zábavu, masky zdarma

Průvodem maškar začne v sobotu dopoledne oslava masopustu v Tvořihrázi. Sraz masek je v devět ráno u obecního úřadu. V osm večer začne v kulturním domě zábava s Duem Trend. Nejlepší masky pořadatelé ocení. Vstupné je 100 korun, v kostýmu zdarma.

Masopustní zábava
KDY: 15. února
KDE: Lančov
ZA KOLIK: obvyklé vstupné

K masopustní zábavě zvou na sobotní večer dobrovolní hasiči v Lančově. Pořadatelé uvítají hosty v maškarním úboru. Pochovávání basy pak začne hodinu před půlnocí.

Masopust
KDY: sobota 15. února
KDE: Uherčice
ZA KOLIK: vstup volný

Masopustní průvod projde v sobotu Uherčicemi. Sraz všech malých i velkých masek a maškar je hodinu před polednem u obecního úřadu. Po průvodu čeká na všechny masky v uherčickém kulturním domě posezení s občerstvením.

Historik Petr Eckl připravil ve znojemském muzeu výstavu starých mincí. Nazval ji Pecunia non olet, Peníze nepáchnou.
Tip na výstavu: Muzeum ukazuje sbírku medailí