Svatební veletrh
KDY: sobota 10.00 až 17.00
KDE: zámecká jízdárna, Zámek Valtice
ZA KOLIK: 50 korun

Vyzkoušet si svatební šaty, a také ochutnat cukroví i víno mohou budoucí novomanželé na veletrhu s názvem Svatba…jak na to. Uskuteční se v sobotu od deseti hodin dopoledne do pěti večer v zámecké jízdárně ve Valticích.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program s hudbou a módními přehlídkami. „Svatební veletrh nabídne bezpočet zážitků. Snoubenci si budou moci vyzkoušet šaty, obleky a módní doplňky a také ochutnat skvělé cukrářské výrobky, včetně koláčů. Uvidí také nové trendy svatebních dortů a vše ochutnají na cateringu, kde nebudou chybět ani vinaři,“ zve Eva Koudelová z pořádající agentury Eventa.

Budoucí nevěsty si na místě mohou nechat poskládat svatební kytici, vyzkoušet služby vizážistek a kadeřníků, nechat si navrhnout svatební oznámení nebo i kompletní výzdobu slavnostní hostiny.

Padesát let vodních skautů 
KDY: sobota od 14 hodin
KDE: Znojmo, centrum Stará Vodárna
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Vodní skauti ve Znojmě oslaví v sobotu padesát let trvání svého oddílu. Mezi osmou a jedenáctou dopoledne se členové oddílu sejdou na své obvyklé schůzce. od dvou hodin po poledni začne zábavný program. „Chystáme pro současné i bývalé členy tradiční i netradiční soutěže a hry. K dispozici budou fotografie, videa, kroniky, prezentace, písničky, scénky a další program,“ uvedli pořadatelé.

Kateřinské hody 
KDY: sobota
KDE: Chvalovice
ZA KOLIK: večerní zábava 100 korun

Tradiční krojované Kateřinské hody oslaví v sobotu chasa ve Chvalovicích. Po dopoledním průvodu chasy se Slováckou kapelou následuje od osmi večer zábava s Klaxonem. Vstupné je 100 korun

Moc bezmocných 
KDY: pátek od 19.30
KDE: Znojmo, GaP
ZA KOLIK: 300 korun

Představení inspirované slavným Havlovým textem zahraje v pátek večer divadlo Feste ve znojemském GaPu v Kollárově ulici. jedinečné představení začne v půl osmé večer.