Pohádkové vánoce
KDY: sobota 30. listopadu od 10 hodin
KDE: Moravský Krumlov, Masaryovo náměstí
ZA KOLIK: vstup volný

Tradiční Pohádkové vánoce chystá na sobotu Spolek pro obnovu tradic na Masarykově náměstí v Moravském Krumlově. Od deseti hodin dopoledne a dál během dne vystoupí děti ze školek a škol. V jedenáct začne pohádka o Mrazíkovi a od půl třetí zahraje Fleret. V půl sedmé celodenní program s jarmarkem a dílničkami uzavře rozsvícení vánočního stromu.

Rozsvícení vánočního stromu 
KDY: sobota 30. listopadu, 15.00
KDE: Hrušovany nad Jevišovkou
ZA KOLIK: vstup volný

Vánoční trh začne na náměstí v Hrušovanech nad Jevišovkou v sobotu ve tři odpoledne. K slavnostními rozsvícení vánočního stromu zazpívají od pěti děti ze školky a školy.

Adventní zpívánkování
KDY: neděle 1. prosince, od 16.00
KDE: Jaroslavice
ZA KOLIK: vstup volný

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu a první Adventní zpívánkování chystá na nedělní pozdní odpoledne v Jaroslavicích spolek Jarmínek spolu s obcí. „Po požehnání a rozsvícení stromu ve čtyři odpoledne vystoupí děti z mateřské a základní školy. Po nich se představí Jarmínek s pásmem Jak Valášci do Betléma šli. Od půl páté pak začne první Adventní zpívánkování s cimbálovou muzikou Denár,“ pozvali organizátoři.

Rozsvícení stromku s mikulášskou nadílkou
KDY: neděle 1. prosince, 16.00
KDE: Jevišovice
ZA KOLIK: vstup volný

S mikuláškou nadílkou spojí v neděli rozsvícení vánočního stromu v Jevišovicích. Program před kostelem sv. Josefa začne v pět hodin. Už o hodinu dříve začne v kostele první adventní koncert. Zazpívají Děti z Jevišovic a Luděk Minka.