Až o osmdesát procent zlevnila zboží sportovní prodejna Sanasport. „Akci máme už od pondělí a ve středu jsme zaznamenali historický rekord v nákupu. Posílili jsme směny, zákaznické centrum i zaměstnance ve skladu. Před čtyřmi lety u nás o Black Friday nikdo nevěděl, loni už ale bylo znát, že se povědomí o něm mezi lidmi zvyšuje. Tak jsme připraveni,“ uvedl marketingový ředitel Kamil Brabec.

Pořídit zboží ve slevě se chystá také Brňan Jakub Šuster. „Chci nakoupit hlavně vánoční dárky, zřejmě elektroniku a knihy. V černý pátek nakupuji poprvé, ale vím, že bude v obchodě hodně lidí. Doufám, že mě nikdo neušlape,“ zavtipkoval student.

Studenti testovali své kulinářské dovednosti po boku zkušených mistrů.
Mladí kuchaři otestovali své dovednosti. Při vaření s italskými mistry

Podle analytika ze společnosti Cyrrus Josefa Navrátila nabídnou slevy zejména obchody s oblečením, kde jsou marže vysoké. „Zákazníci si však musí dávat pozor, uvědomit si, zda je nákup opravdu výhodný a nenechat se strhnout často uměle vytvořenou akcí,“ sdělil analytik.

Zlevněné zboží bude nabízet také knihkupectví Dobrovský v brněnské obchodní galerii Vaňkovka. „Nabízíme dvacet procent slevu na celý nákup. Nejvíce lidi zajímá beletrie a detektivky. Očekáváme velký nápor zákazníku, takže jsme zlepšili zásobování a bude u nás více zaměstnanců,“ sdělila vedoucí směny Markéta Michalová.

KLÁRA VAŠÍČKOVÁ
JIŘÍ KRÁL

Hity legendární kapely Pink Floyd v podání mužského kvarteta Q Vox a Filharmonie Hradce Králové si vychutnají diváci v brněnském Sono Centru. Zpěváky a orchestr bude řídit brněnský dirigent Miloš Machek, který celý projekt vymyslel.
Sono Centrum rozezní Wish You Were Here a další hity. Do Brna míří Pink Floyd