Organizátoři akce se snaží získat dvacet tisíc podpisů. „Petici zatím podepsalo zhruba patnáct tisíc lidí. Upozorňujeme je na to, že sex bez souhlasu oběti je znásilnění a nikdo vás u toho nemusí ani zmlátit. Chceme, aby definice znásilnění byla takto ukotvena i v českém trestním zákoníku,“ sdělila na místě redaktorce Deníku Rovnost Irena Hůlová, manažerka kampaně ze společnosti Amnesty International.

V oboru pivovarnictví se vrchní sládek Martin Hrubeš pohybuje už téměř třicet let. Aktuálně vaří pivo v brněnských Medlánkách.
Pivo vařil i u protinožců, teď chystá sládek Hrubeš brněnský speciál Mendelbier

Spoluorganizátory jsou představitelé ze spolku Konsent, kteří odhadují, že se ročně stane sedm až dvacet tisíc znásilnění. „Většina se jich odehraje tak, že k žádnému násilí nedojde. Oběti jsou paralyzované strachem a nejsou schopné se bránit. Ukazujeme lidem, že souhlas není žádná věda a dá se na něj jednoduše zeptat třeba otázkou Líbí se ti to?,“ uvedla ředitelka spolku Johana Nejedlová.

Postel se postupně objeví v šesti krajských městech. Kromě Brna poputuje v dalších dnech do Olomouce, Ostravy, Českých Budějovic, Plzně a Liberce.