Dvaadvacetiletý student hájil červené barvy Vysokého učení technického, odkud se do konečné volby probojoval ze školního kola. „Kandidovat na krále jsem se rozhodl, když mě na natáčení jedné marketingové kampaně naší školy oslovila koordinátorka studentských aktivit,“ vypráví o začátku svojí cesty k vítězné korunovaci List.

Dlouho se nerozmýšlel. Ihned se pustil do sestavování svého programu. „Spousta lidí, se kterými jsem se bavil, zmiňovala hokejový souboj univerzit. Také díky předchozí činnosti jsem se seznámil se spoustou nadšených lidí, kteří při mně stáli a pomáhali mi se vším,“ říká o svých trumfech pro úvodní část soutěže mladík.

Po prvním vítězství začal kolotoč povinností. „Nejdůležitější byla stavba májky na náměstí Svobody, kterou jsme pokřtili se starostou městské části Brno-Střed. Nebo odpadkobraní. S královskou gardou jsme čistili park Hády v Brně. A spousta dalších událostí, kdy jsme se s královnou snažili co nejlépe reprezentovat univerzitu,“ zmiňuje student magisterského programu konstrukčního inženýrství.

Nejen tato snaha, ale i podpora lidí na internetu, hlasy posbírané přímo v den majálesu či primátorovo hodnocení projektu pro zlepšení Brna rozhodly o jeho celkovém vítězství. „Dali jsme do toho vše ve snaze navázat na předchozí úspěchy vysokého učení. Ale ostatní králové a jejich družiny jsou velmi šikovní. Po zaslechnutí svého jména jsem byl opravdu překvapený,“ popisuje král studentů.

Příští školní rok hodlá vyplnit body svého programu. Je v něm i návrh, aby byla Moravská zemská knihovna otevřená čtyřiadvacet hodin denně.