Vydatné deště potrápily i rodinu z brněnských Maloměřic. "Ve Francově ulici jsme odstraňovali vodu ze sklepa. Byly tam zhruba dva centimetry, což naše čerpadla nepoberou. Vodu jsme tedy zlikvidovali ručně, například vymetením," přiblížil Venclovský. Deště vytopily i sklepy v rodinných domech v Bošovicích na Vyškovsku a ve Velkých Hostěrádkách na Břeclavsku.

Na Hodonínsku ohrožovala rodinný dům dešťová voda stékající z pole. "Zprůchodnili jsme kanál, aby voda odtékala a kolem domu postavili dvacetimetrovou hráz z pytlů písku," upřesnil Venclovský.

První letní posila Zbrojovky Brno.
První nové jméno. Zbrojovka podepsala Fouska

Řidičům v Brně zkomplikovala jízdu vodní laguna v Jedovnické ulici. Velké množství vody na vozovce hasiči odstranili několika čerpadly.

Jízdu blokovaly také popadané stromy. Hasiči je většinou odstraňovali ze silnic pomocí motorové pily. Zasahovali na Brněnsku, Blanensku a Břeclavsku. "V Brně v Židenicích spadl strom na chodník a silnici, blokoval tak dopravu. V Židlochovicích zase spadl na oplocení a rodinný dům," řekl mluvčí.

Jihomoravané můžou podle meteorologů očekávat srážky a přeháňky celou neděli. "Večer déšť ustane a ubude oblačnosti," uvedla za krajskou hydrometeorologickou stanici meteoroložka Jitka Kučerová.