Při výjimečné události přijedou do příhraničního města fotbalové legendy a reprezentanti, kteří pro Českou republiku v roce 1996 vybojovali stříbro na mistrovství Evropy. Nedvědův tým pak sehraje benefiční utkání proti legendám hodonínského fotbalu.

Na své si přijdou i ti, kdo kopačky neobují. „Už dopoledne jsou připravené turnaje dětí. Hrát budou chlapci i děvčata. Zároveň sehrají možná svá první důležitá utkání fotbalisté a fotbalistky z mateřských škol,“ uvedl šéf hodonínského klubu Marián Vasilko.

Držitel Zlatého míče Pavel Nedvěd.
Chcete vidět Pavla Nedvěda v akci? Soutěžte o vstupenky na exhibici v Hodoníně

Další vrchol oslav bude křest nového umělého trávníku. Funkcionářům se peníze na potřebnou umělou trávu podařilo získat po několika letech. „Na nové hřiště jsme velmi hrdí,“ nezastíral Vasilko. Část nákladů pokryla dotace, se zbytkem pomohli sponzoři.

Podle zástupce generálního partnera akce Pavla Kotáska je návštěva hvězd v Hodoníně událostí roku. „Vážíme si toho, že sem stříbrní hoši přijedou oslavit s námi sto let, odkdy se na Hodonínsku kope do meruny,“ ocenil.

Nedvěd pokřtí hřiště krátce před čtvrtou odpoledne. Poté o přestávce duelu pořadatelé vylosují výherce, které odmění. Hlavní cena je zájezd na utkání Juventusu.

Hodonínský starosta Milan Lúčka.
Šetřeme na zastupitelích, vyzývá starosta Hodonína Lúčka k úsporám

Nedvěd se do Hodonína vrací po šesti letech.