Diváci se při dvou osmiminutových show pokochali obrazci, které zobrazovaly šedesát let lidstva ve vesmíru. Obě představení byla stejná, návštěvníci si tedy mohli vybrat, zda se na drony podívají před, nebo teprve po třetím ohňostroji ze série Ignis Brunensis. „Nejistotou bylo jedině počasí. Speciální drony jsou citlivé na vítr a déšť, proto lze akci uskutečnit jen za příznivých meteorologických podmínek,“ vysvětlil vedoucí odboru strategického rozvoje a spolupráce brněnského magistrátu František Kubeš.

Téměř dvacet mláďat oslavují chovatelé z brněnské zoologické zahrady. Letošní sezónu považují za nejúspěšnější za posledních deset let.
Papouščí babyboom: v brněnské zoo se vylíhlo devatenáct mláďat, podívejte se

Nejlepší výhledové plochy naskytla místa jako spodní části parku na Kraví hoře, náměstí Míru nebo protilehlý svah Masarykovy čtvrti. V lepší situaci byli bezesporu Brňané, kteří se na místo dostali pěšky nebo hromadnou dopravou, při akci totiž nebyly k dispozici parkovací místa. „Hudební doprovod k dronové show naladili lidé díky Rádiu Krokodýl, ozvučený byl i park na Kraví hoře,“ shrnul ředitel marketingu firmy Snip&Co Ondřej Morávek.

Kromě dronové show a ohňostrojů potkali Brňané, kteří se rozhodli navštívit park na Kraví hoře, také instalace brněnské hvězdárny. Obří model planety Země, Marsu a Měsíce, takzvaní Terralóna, Lunalóna a Marsmeloun, jsou tam k vidění až do příštího čtvrtka.