VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Místo hokeje zvolil vaření. Menu se bez smažáku obejde, tvrdí šéfkuchař Ihnačák

Brno - V zámoří znají jeho rodinné jméno především fanoušci nejvyšší hokejové soutěže. V Mikulově na Břeclavsku si ho ale spojují s výbornou kuchyní. Tamní šéfkuchař Marcel Ihnačák svůj um v Brně předvede druhý den Bosch fresh festivalu, který se koná o víkendu.

6.5.2016
SDÍLEJ:

Šéfkuchař Marcel Ihnačák.Foto: Bosch fresh festival

K hokejové kariéře, kterou se proslavila jeho rodina, měl Ihnačák také nakročeno. Strýc Peter Ihnačák kvůli hokeji dokonce emigroval. V zámořské NHL pak odehrál celých osm sezón za Toronto Maple Leafs, v té první dokonce vytvořil nováčkovský rekord. „Ve dvaceti jsem se zranil a už jsem nemohl hrát. I bez toho bych se ale rozhodl pro vaření," vysvětlil osmatřicetiletý kuchař, který gastronomii vystudoval v rodném Popradu na Slovensku.

Po škole odešel na vojnu do Prahy a už v třiadvaceti se tam stal šéfkuchařem ve vyhlášené restauraci Století. Další zkušenosti sbíral v Londýně v michelinské restauraci Pied-á-Terre a v kuchyni proslulého anglického šéfkuchaře Jamieho Olivera.Šéfkuchař Marcel Ihnačák.

Po návratu se usídlil v Mikulově, kde má dnes svou vlastní restauraci. „Když jsem poprvé viděl tento kraj, věděl jsem, že bych zde dokázal žít do konce života. Opravil jsem starý dům a začal vařit," sdělil Ihnačák.

Také prý na Břeclavsku viděl prostor na trhu. „Spoustu kuchařů si myslí, že se menu neobejde bez podobných jídel, jako je smažák. Já se snažím vařit z kvalitních surovin originální jídla za rozumnou cenu," řekl Inhačák.

Svou kuchyní by prý chtěl inspirovat ostatní provozovatele restaurací i strávníky. „V zahraničí si za kvalitu rádi připlatí, u nás stále spíš host hledí na cenu," dodal.

V neděli na brněnském Bosch fresh festivalu bude na hlavním pódiu vařit židovskou kuchyni. „Vařím ji i u mě v restauraci. Vyznačuje se hodně česnekem. Častou ingrediencí je také kopr či kachní maso. Nevyžaduje nic speciálního, takže si ji může uvařit každý," vysvětlil Ihnačák.

TOMÁŠ HAVLÍK

Autor: Redakce

6.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 18 500 Kč

Číšníci a servírky. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Věk nad 18 let, Trestní bezúhonnost, Zdravotní způsobilost pro práci i v noci, Základní znalost německého jazyka, Příjemné vystupování, zaměstnanecké výhody,. Pracoviště: Paradise casino admirál, a.s.- hatě, 669 02 Znojmo 2. Informace: Venkrbec, +420 515 200 658.

Výroba - Výroba Mechanici a opraváři osobních automobilů 20 000 Kč

Mechanici a opraváři nákladních automobilů. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: vzdělání v oboru automechanik výhodou, vyučení v oboru opravář zemědělských strojů dostačující - zaučíme, autorizovaný servis vozidel MAN, údržba a opravy vozidel, výhodou znalost lakýrnických a klempířských prací, svářečský průkaz FE, AL, CO, plamen výhodou, ŘP - B,C,E vítán, zvyšování kvalifikace, možnost stravování v místě včetně příspěvku,náborový příspěvek,školení, inf. tel.. Pracoviště: Ntc, s.r.o., 671 61 Prosiměřice. Informace: Šic, +420 602 564 295.

Administrativa - Administrativa Telefonní operátor 13 500 Kč

Prodejci po telefonu Pracovník Call centra. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 6. Poznámka: Jedná se o prodej výrobků firmy pro zákazníky firemní databáze. Požadujeme základy PC, obchodní zkušenosti výhodou, schopnost jednat s klienty. Neomezené provize z uskutečněných prodejů. Firma zajistí vstupní školení. Zaměstnanecké benefity: slevy na produkty, firemní soutěže, zaměstnanecká sleva na produkty 30%. Možnost úpravy pracovní doby - flexibilní 8 hodinová pracovní doba nebo možnost zkráceného úvazku (PD 08:00-14:30). Bližší informace poskytne p. Roman Piskač, profesní životopis lze zaslat na e-mail.. Pracoviště: Nikal s.r.o.- pobočka, Kotkova, č.p. 710, 669 04 Znojmo 4. Informace: Roman Piskač, +420 724 005 688.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 25 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Zájem o moderní kuchyni, možnost ubytování, turnusové směny, nebo krátký dlouhý týden, zaměstnanecké slevy na služby hotelu. Pracoviště: Seggiolla, a.s. - zámecký hotel, 8. května, č.p. 92, 671 03 Vranov nad Dyjí. Informace: , .


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Auto na střeše, zraněná žena, škoda 50 tisíc. Příčina? Řidička vyháněla vosu

Ilustrační foto.

Kam s odpady? Obce řeší konec skládek, výrazně je omezí zákon

Sloni na špacíru, jak se chová jídlo a hvězdný Ringo Starr: zhlédněte videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 20. června 2018.

Neopatrnost stála manžele přes čtyřicet tisíc. Zloděj jim vykradl auto

Litobratřice – Návštěva hřbitova se prodražila manželskému páru ze Znojemska. V obci Litobratřice manželé zaparkovali před pietním místem. A na patnáct minut odešli. Po návratu zjistili, že jim neznámý zloděj vykradl auto. Do něj se dostal po rozbití okénka u pravých předních dveří.

Kvalita života na jižní Moravě? Nejlepší v Hustopečích, nejhorší ve Znojmě

Jižní Morava /ANKETA/ - Projekt Obce v datech srovnal kvalitu života v různých městech České republiky. Na jihu Moravy se podle něj žije nejlépe v Hustopečích a nejhůře ve Znojmě.

Na jihu Moravy hrozí silné bouřky, varují meteorologové

Jižní Morava - Varování před silnými bouřkami na jižní Moravě vydali ve středu meteorologové. Výstraha platí do čtvrtečních jedenácti hodin večer. Právě čtvrtek totiž mají Jihomoravané zažít nejteplejší den tohoto týdne, po kterém bude následovat prudké ochlazení.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT